Może trzeba zjeść kilka grejpfrutów dzień wcześniej by poczuć różnice. Nie wiem. Teraz zmieniam odpowiedź w ankiecie na Grejpfrut nie podbija działania kodeiny
// Prawda. dex podbija kodę.
27 sierpnia 2021g3no pisze: Ja tam pieprz lubię... To ma być czarny? Standardowe opakowanie pieprzu to 20 g, czyli nawet bez szalki łatwo odmierzyć 10 g. Godzina przed K? A przy maku też jest sens?
hehe ja też lubię, jednak nie w takich ilościach.
To ma być czarny?
//
Teraz przeczytałem, że to niby biały grejpfrut podbija a nie czerwony xD
DXM is O-demethylated into Dextrorphan (DXO / D-3-hydroxy-N-methylmorphinan) by the CYP2D6 enzyme.
Codeine is not itself centrally active, and must first be converted via first-pass metabolism into morphine by the cytochrome P450 enzyme CYP2D6
Musiałbym przetestować to w przypadku kodeiny. Być może osoby, u których metabolizm przechodzi "normalnie", nie odczują wzmocnionego działania. Natomiast u osób, u których ten proces jest upośledzony, różnica będzie zauważalna
Aczkolwiek są to luźne dywagacje, wymagają weryfikacji
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.