Może trzeba zjeść kilka grejpfrutów dzień wcześniej by poczuć różnice. Nie wiem. Teraz zmieniam odpowiedź w ankiecie na Grejpfrut nie podbija działania kodeiny
// Prawda. dex podbija kodę.
27 sierpnia 2021g3no pisze: Ja tam pieprz lubię... To ma być czarny? Standardowe opakowanie pieprzu to 20 g, czyli nawet bez szalki łatwo odmierzyć 10 g. Godzina przed K? A przy maku też jest sens?
hehe ja też lubię, jednak nie w takich ilościach.
To ma być czarny?
//
Teraz przeczytałem, że to niby biały grejpfrut podbija a nie czerwony xD
DXM is O-demethylated into Dextrorphan (DXO / D-3-hydroxy-N-methylmorphinan) by the CYP2D6 enzyme.
Codeine is not itself centrally active, and must first be converted via first-pass metabolism into morphine by the cytochrome P450 enzyme CYP2D6
Musiałbym przetestować to w przypadku kodeiny. Być może osoby, u których metabolizm przechodzi "normalnie", nie odczują wzmocnionego działania. Natomiast u osób, u których ten proces jest upośledzony, różnica będzie zauważalna
Aczkolwiek są to luźne dywagacje, wymagają weryfikacji
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.