Ale wydaje mi się, że przede wszystkim oczy nas zdradzają, a może tylko tak mi się wydaje...
W każdym bądź razie po półrocznym pobycie w Dublinie rozpoznaje Polaka ze 100 metrów. Jak ? Tak naprawdę nie wiem. Wydaje mi się jednak że po oczach - nie potrafię tego jednak bliżej sprecyzować....
Ta umiejętność przychodzi chyba z czasem.
Czy zna ktos nazwy preparatow zawierajacych DHC (dihydrokodeine) dostepnych bez recepty w UK. Oczywiscie chodzi mi o takie mozliwie najtansze.
Humite znasz sie na angielskich lekach?? Bo jak tak to interesuja mnie te z kodeina i DXM. Szukalem na dosc pokaznych polkach w hipermarketach, ale nic takiego nie ma, a w aptece przeciez nie powiem ze musi byc koda, albo DXM ;) Jakbys o czyms wiedzial to daj znac ;) Z gory THX :-P
Sprubuj odnalezc ta babcie
A nie lepiej olac kode i zaopatrzyc sie w bardziej euforyczne DHC? Sam przetestuje w jakis wolny weekend. Cale opakowanie zapewne.
No pewnie ze lepiej, ale musze najpierw kupic ten caly Paramol ;) Ty juz go masz, ze chcesz testowac? Jak tak, to kupowales w aptece, czy w hipermarkecie? BTW sadze ze z tego trzeba przeprowadzic podobna ekstrakcjie jak z Antidolu (jak sie myle to niech mnie ktos uswiadomi) ;)
pamiętajcie żeby nie cytować "posta nad postem" | czoug
bo te syropy na kaszel benylin dry cough to jest przecie aviomarin?
sprawdzal ktos ten robitussin?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.