Ale wydaje mi się, że przede wszystkim oczy nas zdradzają, a może tylko tak mi się wydaje...
W każdym bądź razie po półrocznym pobycie w Dublinie rozpoznaje Polaka ze 100 metrów. Jak ? Tak naprawdę nie wiem. Wydaje mi się jednak że po oczach - nie potrafię tego jednak bliżej sprecyzować....
Ta umiejętność przychodzi chyba z czasem.
Czy zna ktos nazwy preparatow zawierajacych DHC (dihydrokodeine) dostepnych bez recepty w UK. Oczywiscie chodzi mi o takie mozliwie najtansze.
Humite znasz sie na angielskich lekach?? Bo jak tak to interesuja mnie te z kodeina i DXM. Szukalem na dosc pokaznych polkach w hipermarketach, ale nic takiego nie ma, a w aptece przeciez nie powiem ze musi byc koda, albo DXM ;) Jakbys o czyms wiedzial to daj znac ;) Z gory THX :-P
Sprubuj odnalezc ta babcie
A nie lepiej olac kode i zaopatrzyc sie w bardziej euforyczne DHC? Sam przetestuje w jakis wolny weekend. Cale opakowanie zapewne.
No pewnie ze lepiej, ale musze najpierw kupic ten caly Paramol ;) Ty juz go masz, ze chcesz testowac? Jak tak, to kupowales w aptece, czy w hipermarkecie? BTW sadze ze z tego trzeba przeprowadzic podobna ekstrakcjie jak z Antidolu (jak sie myle to niech mnie ktos uswiadomi) ;)
pamiętajcie żeby nie cytować "posta nad postem" | czoug
bo te syropy na kaszel benylin dry cough to jest przecie aviomarin?
sprawdzal ktos ten robitussin?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.