Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 641 / 16 / 0
Przecież wszystkie te substancje to jedno wielkie gówno, po to by zarabiać na ludziach z depresją. Jedynie fluoksetyna jest w miare ale nie jako antydepresant broń boże ale jako stymulant trochę lepszy niż kofeina i nic więcej, ewentualnie na bulimie.
Prawdziwe antydepresanty są na różową metylfenidat, Modafinil albo są niezarejestrowane na deprechę: selegilina, albo w Polsce ich nie ma: adderall, metaamfetamina (tak zagranicą dostępna w leku na d... zapomniałem nazwy)
inaczej mówiąc w Polsce trudno o dobry antydepresant, bo wszystko jest wycofane...
  • 693 / 7 / 0
voorman nie pieprz głupot paroksetyna to najlepszy lek na fobie społeczną jakikolwiek wymyślono. Dziekować GSK że myśli o nas i chÓj że trzebią z tego grubą kasę, należy się im.
  • 641 / 16 / 0
Ale opinie są różne, zwłaszcza jeśli chodzi o skutki uboczne - nie próbowałem, opinie jednak są przytłaczające. Przytłaczająco negatywne.
  • 386 / 5 / 0
WItam. Idę niedługo do psychiatry i zamierzam zaproponować jakiś skuteczny SSRI. Brałem Sertraline około 1,5 miesiąca, nie było źle ale na lęk w kluczowym momencie zawiodła. paroksetyna ? Jak uważacie ?
  • 693 / 7 / 0
paroksetyna jest ok jeśli nie przeszkadza Ci kastracja chemiczna. Chociaż.. jak zaczniesz dłużej brać nawet nie będzie Ci potem w głowie o tym myśleć. ;)
  • 107 / 1 / 0
"kastracja chemiczna"
? :)
  • 14 / 1 / 0
Prawdziwe antydepresanty są na różową metylfenidat, modafinil albo są niezarejestrowane na deprechę: selegilina, albo w Polsce ich nie ma: adderall, metaamfetamina (tak zagranicą dostępna w leku na d... zapomniałem nazwy)
co za bzdury :-) jeśli już to mogą być wspomagacze do antydepresantów w przypadku depresji z silnym zahamowaniem. Stymulant solo w przypadku konkretnej depresji to psychiczne kamikaze/seppuku :nuts:
Uwaga! Użytkownik Ojgazm nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 641 / 16 / 0
no to ciekawe bardzo, bo nic mi tak nie pomaga na depresje i lęki jak białko, pewnie nie jest stymulantem?
  • 271 / 8 / 0
Najlepsza jest wenlafaksyna :) sprawdzone organoleptycznie :) naprawde najlepszy lek antydepresyjny i przecilekowy z jakim mialem stycznosc - mistrzostwo!
  • 156 / 5 / 0
no to ciekawe bardzo, bo nic mi tak nie pomaga na depresje i lęki jak białko, pewnie nie jest stymulantem?

Czytaj więcej na: http://talk.hyperreal.info/paroksetyna- ... z1ImMpbQRp
doraźnie na pewno może pomóc, na dłuższą metę ... szkoda gadać. Może wpędzić w dziką depresję nawet osoby które jej nigdy nie miały. Sam takie znam. U osób ją mających po krótkiej poprawie, zdecydowane pogorszenie. Nie znam osoby którą amf lub inny stymulant wyleczyły z depresji. Zawsze bilans jest na minus.

stymulant może być dodatkiem w kuracji, np małe dawki MPH zwiększają działanie SSRI , ale nigdy nie są kuracją samą w sobie.
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2011 przez Ojgasm, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.