Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
i podarujmy sobie dawki i drogi podania w zadaniej dawce i sposobie podania dziala na bupre ... ale nie tak jak na heroine wiec jak ?
bo podajemy here + podajemy naloxon i zerujemy here trzezwiejemy
co sie dzieje bupra + naloxon ?
sorry moze zbyt dociekliwy jestem
1. nalokson blokuje działanie heroiny, morfiny, buprenorfiny, itd dokładnie w taki sam sposób czyli blokuje receptory.
2. nalokson działa jedynie podany dożylnie, nie działa i nie blokuje niczego podany doustnie
3. biorąc pod uwagę dwa powyższe producenci Suboxonu, który jest przeznaczony do podania podjęzykowego umieścili obok bupry nalokson po to żeby tabletki nie były używanie niezgodnie z przeznaczeniem czyli dożylnie gdyż przy takim podaniu nalokson jest aktywny i blokuje w tym przypadku buprenorfinę
no i tak mi sie wydawalo ale napisales tak brutalnie naloxon nie dziala na bupre wiec chcialem clear ;)
to chyba jest tak ze jak nigdy nic nie napierdzielales i taka bupra z naloxonem jest twoim pierwszym cpaniem albo moze
... moze cos jeszcze sie z tym robi zeby pozbyc sie naloxonu ... nie wiem zgaduje ...
pewnie za jakis miesiac wreszcie dostane sie na jakis program i sam zobacze co warta jest bupra ale mowicie ze takie male ilosci naloxonu podjezykowo nie dzialaja ? bo nie podobal mi sie sklad tabletek dla cpunow od poczatku - pomimo ze nigdy nawet nie pomyslalem o pstrykaniu bupry
a o tym ze przedawkowania bupry nie mozna "wyleczyc" naloxonem tez czytalem wiec jednak jakos inaczej ten naloxon dziala w przypadku tego shitu
Pan Piotr pisze:Blu: To co piszesz ma sens i się jakoś klei w całość, jednakże ćpuny walą po kablach tabletki z buprą i naloxonem. Chociażby w reindeerspottingu biorą Subutex.
Dobra wczytałem się głębiej w temat i faktycznie nalokson nie do końca blokuje działanie buprenorfiny, przynajmniej nie w stosunku 1:4 w jakim jest w leku Suboxone . Cytat z wiki: The Suboxone formulation still has potential to produce an opioid agonist "high" if injected by non-dependent persons. Może oxan się wypowie i wyjaśni do końca tą kwestię.
Chciałbym za coś podziękować większości z tego wątku, a to dlatego, że pytałem się jak stosować te plastry dokładnie i nawet zamieściłem zdjęcie jak rozłożyłem go na czynniki pierwsze pytając się gdzie jest bupra. Chyba 4 kurwa strony was o to męczyłem i dostałem w większości odpowiedzi fest po chuju i ukazujące jacy to wy jesteście zajebiści i siedzicie w ćpuńskim fachu. Żaden z was chamskie skurwysyny nie odpisał mi jebanych 3 wyrazów "bupra jest w folii". Jak można pierdolić 3 strony o tym samym zamiast odpisać komuś 3 wyrazy i godnie skończyć temat?. Nie mówiąc już o dawkowaniu które podajecie jak dla kurwa goryla albo opio wpierdalacza.
Ludzie w dziale benzo są bez kitu bardziej ogarnięci, w dziale opio to chyba większość skurwysynów się gnieździ. Osoby normalne i życzliwe się nie zbulwersują bo wiedzą, że post nie jest w ich stronę :yay:
PS. Informacje są przydatne niektóre ale weźcie kurwa ludzie komuś nowemu w temacie normalnie odpisujcie bo i wy kiedyś tacy byliście, to że napierdalacie całą buzię plastrów nie czyni was chyba lepszymi co? A teraz zgłoście mój post i bądzcie dumni, że ktoś go usunie albo tam bana dostane, banana... Chociaz powinien tu widnieć po wsze czasy żeby każdy nowicjusz brał na was poprawkę.
Awzan Ty niby jesteś tutaj normalny i ogarnięty ale też odpisałaś mi na wszystko oprócz tego co się spytałem i dodałem fote ;/
samuraxo pisze: Żaden z was chamskie skurwysyny nie odpisał mi jebanych 3 wyrazów "bupra jest w folii". Jak można pierdolić 3 strony o tym samym zamiast odpisać komuś 3 wyrazy i godnie skończyć temat?
Blu pisze:Nie. Jak odlepisz tkaninę to na jej spodniej stronie zobaczysz taki prostokąt wyglądający jak z plastikowej folii - to jest matryca zawierająca buprenorfinę.
adhesive pisze:Odklejasz matrycę od plastra. Żeby został taki w miarę przezroczysty kawałek.
KochanekOpium pisze:buprenorfina jest umieszczona na tym kwadratowym prostokatnym przeźroczystym kawałku plastiku.
Szkoda słów,
Naucz się czytać ZE ZROZUMIENIEM, i użyj kurwa tego mózgu czasami
:wall:
samuraxo: Skończ, proszę, zostałeś skrzywdzony przez złe FAQ i jeszcze gorszych użytkowników, bo Ci w zbyt trudnym języku opisywali gdzie jest bupra na plastrze. Napisz nowe FAQ, poproś o wklejenie zamiast starego, na pewno pytania takie jak Twoje przestaną się pojawiać.
Niestety, działa na mnie słabo, więc zjadałam około 10mg dziennie, trzymając plaster w pysku ponad 4 godz.
W tej dawce rzeczywiście skręta likwiduje u mnie w 100%, ale raczej sobie nie pofazowałam, po prostu czułam coś w rodzaju trzeźwości (co to jest prawdziwa trzeźwość to nie bardzo już pamiętam).
Jednak boję się, że zjadłam tej bupry tak dużo (więcej niz 1 plaster), że czeka mnie skręt pomimo krótkiego brania. Czy to możliwe? Tzn jeśli dziś jadłam buprę ostatni raz, a pojutrze poczuję się gorzej, to będzie to jeszcze skręt od kody, czy już skręt od bupry?
Tzn mam tak naprawdę nadzieję że za 2 dni będzie już w ogóle ok.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/6/6db9cbc5-425c-4f25-9de1-3fa8369fdbe0/ambient-percs.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250802%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250802T165302Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=e9ec083bf4890d982ad20cb45b6a36657820abb1218178a63fc64ed3d87a5426)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/betel-c0faedab2ce4409c9a96a39b09b1561b.jpg)
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat
Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-07-28_19-48-14.png)
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna
Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sorgorzow.jpg)
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków
Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.