Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 1495 / 25 / 0
Mój mnie ostatnio przelotnie widział akurat jak odbierałem (wychodził z gabinetu po coś tam) i tylko zapytał: "to Ty się tym tak faszerujesz?" %-D

Tak, benzodiazepinowy farsz. Hahahaha :-D
  • 2518 / 28 / 0
Wszystkie benzodiazepiny powinny być na choroby przewlekłe, za darmo, a nie tylko klony. W końcu jak mam za taki alprazolam 1mg płacić 20zł, za Bromazepam 6mg ponad 20zł o innych już nie wspominając. Jedyne co jeszcze jest tanie i dobre, to właśnie Relanium, ale jak już ktoś gdzieś pisał w przeciągu ostatnich lat znacznie podrożało, no i 20tabletek na opakowanie :#:

Jeszcze jedno pytanie idzie dostać w Polsce oryginalne Valium, czy jedynym lekiem z diazepamem w składzie, jest Relanium?

PS. Ale się ujebałem makiwarą, klonem i alprazolamem :-D
  • 413 / 4 / 0
rolki kiedyś były tanioszka..Teraz kosztują około 8 zeta za paczke piątek.Także jakbym zaczął odstawiac "mojego" klona przy pomocy rolek to bym dostał po kiermanie.
A co do preparatów to jest, albo był na pewno lek o nazwie po prostu "diazepam"
Trzeba by poszperać...
Siste, viator!
  • 2518 / 28 / 0
Ale oryginalne Valium z zakładów farmaceutycznych Hoffmann-La Roche nie jest chyba dostępne, a dziwne bo inne leki tego koncernu jak np. Lexotan, Xanax, czy kiedyś Ryhypnol. A takie Valium niby bardzo sławne w innych krajach, a u nas w Polsce niedostępne.
  • 1495 / 25 / 0
Też mnie to zastanawiało. Zapytam znajomej farmaceutki, może coś będzie wiedziała na ten temat. A może nie ma ze względów ekonomicznych? Skoro 20 tabletek Relanium kosztuje 7-8 zł, to oryginalne Valium oscylowałoby w okolicach 20 zł/paczka. To już byłoby zupełnie nieopłacalne... Nie dla nas, benzojadków :D

Podrzucam linkiem: http://hepnermfg.com/images/valium%20roche.jpg

No kurwa, 50 tabletek po 10mg to ja rozumiem! %-D
  • 420 / 2 / 0
Ja tam bym dal nawet 20 zl byle by bylo 10 mg. W Polsce zamiennikiem relanium jest neorelium ale z tego co pamietam cena sie nie roznia. Na wikipedii znalazlem info ze jest jeszcze u nas diazepam w syropie, chyba niedlugo namowie lekarza na taki syropek, ciekawa sprawa.
  • 413 / 4 / 0
Syropek słabizna-drożyzna .Lepiej już szkło kołowac i sączyć ale to szarpie żołądek.Jest jeszcze Relsed 10 ..wlewki ale drogie.
Siste, viator!
  • 2518 / 28 / 0
Ja mam takie zboczenie, że zbieram pudełka po lekach psychotropowych, a takie opakowanie po Valium mogło by urozmaicić moją kolekcję %-D

Edit: Jakieś 8lat temu zbierałem puszki po piwie, warunek był taki, że każda puszka musiała być inna. Ale w końcu miałem już całą ścianę w piwnicy, przy najmniejszym podmuchu wiatru się przewracały i poszły na złom.
  • 420 / 2 / 0
Dzielnicowy pisze:
Ja mam takie zboczenie, że zbieram pudełka po lekach psychotropowych
Tez tak mam :-D Podejrzewam ze jeszcze co najmniej kilka osob z tego dzialu rowniez. Butelki po piwach tez zbieram ale tylko te z najladniejszymi etykietami, z tych bardziej dostepnych moim faworytem w tej kwestii jest browar kormoran.
  • 2518 / 28 / 0
Kilka lat temu jak byłem w rocznym ciągu metkatynowym (brałem średnio 2opakowania 3razy w tygodniu) To wtedy także zbierałem opakowania po Acatarze. Jak przestałem brać to gówno i podliczyłem ile pieniędzy na to wydałem przez jeden rok to mi się zrobiło źle i byłem wściekły na samego siebie jak mogłem być tak głupi.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?