Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2538 / 215 / 0
pseudoefedryna (sudafed , lub acatar ) u mnie sie bardzo dobrze sprawdziła. Najpierw sobie wyrobiłem lekką tolerke bo na początku po 3 tabsach na moja sromna wagę mi serce na*********o i byłem raczej zmeczony. I jak już chcesz to NIE DUZE dawki - 3 - 4 tabsy sprawdzaja sie naej niz duze dawki. choć TY mozesz mieć inaczej. Nie zażucaj przed wysiłkiem bez przyzwyczajenia organizmu do tego srodka bo mozesz dostać wyleewu itp. podobnie jest z efedryna małe dawki do ćwiczeń są lepsze - ale z tym nie mam doswadczenie z efka nie miałem kontaktu. I tak nie warto używać stymulantów przed siłownią pozdrawiam.
  • 283 / 1 / 0
Nie znam sie na tym mądrych-zdrowotnych rzeczach ale z doswiadczenia mojego kolegi. Myslal sobie tak samo ze na siłke walnie sobie fety i bedzie nakurwial oporowo, no i ponakurwial ze 2 razy, a trzeciego nagle stracil przytomność, obudził sie w szpitalu.
Padło serducho chłopakowi i teraz ma zabronione jakich kolwiek ćwiczen, nawet podbiec do autobana nie moze.
Pozatym jak chcesz byc kozak z siłki to nie na skrórty ;-)
Nie ma Antka w całym mieście, nie naćpałem się nim jescze, popatrz ooo popatrz
  • 2538 / 215 / 0
Kocyk bardzo dobrze napisałeś. GRATULACJE ! , pewnego razu jak wziolem pseude i zaczołem ćwiczyć pompki , brzuski itp. to mi tak serducho napieprzałó że myślałem że mi wysiadzie i czułem sie bardziej zmęczony i rozdrażniony tymi ćwiczeniami niz usatysfakcjonowany. Stymulanty to pogrom dla serc.
  • 3129 / 26 / 0
Yerba mate jest zajebista do ćwiczeń i daje efekt, którego szukasz, te mocniejsze syfy typu feta / meta nie nadają się do tych celów.
High, how are you?
  • 2538 / 215 / 0
Fakt yerbe stosowałem i na początku jest niezła , potem stwierdziłem że bardziej sie mecze ćwieczeniami jak wypiję yerbę.
  • 26 / / 0
Najlepsza jak na siłownie jest l-efedryna, wystarczy sama bez kofeiny, dawkowanie od 100 do 120mg, w zależności od tego jaki masz trening, czy siłowy, czy wytrzymałościowy. Wiadome przy wytrzymałościowym radze wziąć mniejszą dawkę, naprzykład do biegu idealna jest 1 buteleczka tussi 98mg chlorowodorku efedryny (lewoefedryny)
Zaraz pewnie pojawią się pytania i sugestie że w tusim i w innych syropkach nie ma efedryny lewo skrętnej, tylko normalna. Otuż nie zgodze się z wami. Można to nawet przeczytać na wikipedii "preparaty chandlowe zawierają (−)-(1R,2S)-efedrynę", co jest równoznaczne z określeniem lewoefedryne. patrz wikipedia efedryna.
Można połączyć efke z kofeiną, ale zamiast kawy, lepiej było by walnąć energetyka np redbull, burn. gdyż w kawie, coprawda kofeina jest, ale gorzej przyswajalna.
Połączenie to dodatkowo wzmocni działanie efedryny, spadnie nam troszke ta lekka euforia którą mamy po efce i wzrośnie ciśnienie. Będziesz miał wtedy jeszcze więcej siły, ale ryzyko jest dużo większe. Nie polecam czegoś takiego, bo jeśli masz choćby małą wadę serca, nawet taką o której nie wiesz, to może się to dla ciebie źle skończyć.
Co do kokainy hmm, z tego co wiem koka to głównie euforyzant, więc nie zabardzo nadaje się do tego typu żeczy, pomijając nawet cene i krótki czas działania, to po koko będzie ci się bardziej wydawać, że masz dużo siły. Przecena swoich możliwości itp. Z metamfetaminą jest podobnie, coprawda racemat działa podobnie do zwykłej amfetaminy, lecz nieco dłużej, więc będziesz miał troszke więcej siły. metamfetamina dodatnia, tzw. prawoskrętna, to właściwie tylko euforyzant, co widać po dziurach w muzgu. Jej obwodowe działanie jest bardzo słabe. Kompletnie się nie nadaje.
Co do zwykłej amfy, to najlepsza, a zarazem najniebezpieczniejsza, jest amfetamina lewoskrętna, tzw Lewoamfetamina. Słabo euforyzuje, słabiej od meth, czy koko, ale dodaje zajebistego kopa pod względem fizycznym. Jest substancją, która właściwie najsilniej działa na układ adrenergiczny. Pobudza miofibryle, przez co zwiększa siłę skurczu mięśni szkieletowych. Power duży, ale nie szalej bo przepłacisz życiem. Po tym specyfiku serce zapierdala na najwyższych obrotach, a EKG zmienia się tak jak przed zawałem, więc stanowczo odradzam, poza tym, do jakichkolwiek treningów musiałbyś wziąć odpowiednio zmniejszoną dawke. Ogulnie to nie polecam. Można było by jeszcze skusić się na racemat, ale nie chce mi się pisać jak to działa więcej info znajdziesz na forum i na wikipedii.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Okultystyczne rytuały czy "zabawa" pod wpływem medycznej marihuany? Co wydarzyło się na Górze Cment

"Wszystko wskazuje na to, że ktoś uczynił sobie z cmentarza miejsce zabawy. Jak niebezpiecznej? Nie wiadomo. Być może pod wpływem leczniczej marihuany, której sprzedaż prowadzona jest tylko na receptę. Opakowanie po takim leku, leżało wśród świec, lampek, kartek z dziwnymi, niemożliwymi do odczytania tekstami, ale też monetami, drewnianymi figurkami i chustami."