Ostatnio coraz więcej słyszy się o rosnącej popularności amfetaminy, a zwłaszcza kokainy - wiele osób bierze tą ostatnio w przypadku konieczności długiego wysiłku - np kierowcy ciężarówek, całonocna impreza itp. Ja niestety nigdy jeszcze koki nie próbowałem - cena, brak przekonania co do oryginalności towaru. Wiele również się słyszy co to nie potrafią osoby będące pod wpływem metaamfetaminy i koki (i cracku). Mam pytanko do biorących - mianowicie czy jest to tylko złudzenie - chodzi o wytrzymałość np na siłowni podczas danego ćwiczenia. Powiedzmy że potrafię zrobić 25 przysiadów pod rząd z 60 kg sztangą na barkach, aż do upadku mięśniowego - dalej konieczna jest już kilkominutowa przerwa, czy w takich przypadkach był bym wstanie więcej zrobić pod rząd, czy nic by to nie dało? Czy wrażenie siły jest tylko złudne, czy rzeczywiście mogło by się przełożyć w danej chwili na więcej kg?
Poza tym przecież od furania w trakcie ćwiczeń spada masa, więc tak czy inaczej, takie coś nie ma sensu.
btw, często poleca się zażywać czystą kofeinę przed ćwiczeniami na siłowni. posiada się wtedy większą siłę i wytrzymałość fizyczną, a więc pozwala to prowadzić cięższy trening, co przekłada się na lepsze efekty po treningu.
Syltron pisze:Jest to pierwszy mój post na forum więc witam.
Ostatnio coraz więcej słyszy się o rosnącej popularności amfetaminy, a zwłaszcza kokainy - wiele osób bierze tą ostatnio w przypadku konieczności długiego wysiłku - np kierowcy ciężarówek, całonocna impreza itp.
John Stuart Mill pisze:W życiu nie słyszałem aby jakiś kierowca napierdalał koks przez całą noc aby dojechać do celu. Może i można, ale musiałby chyba dopłacać do kursu po takiej zabawie. Całonocną imprezę można też bez ćpania i picia spokojnie przejechać. Dragi są po to by było lepiej, są do zabawy. Przynajmniej ja mam takie podejście.
Czytałem gdzieś że Zygmunt Freud eksperymentując z kokainą sprawdzał jej wpływ na organizm w tym także na siłę fizyczną i siłę uścisku jednak nie mogę nic znaleźć w języku polskim, może ktoś by pomógł w znalezieniu właściwego tropu.
Ps. Moje pytanie wciąż pozostaje bez odpowiedzi: czy koka, amfa, meta pomagają w przypadku krótko trwałych, ale bardzo intensywnych wysiłków, czy to jedna wielka a ściema?
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!
Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1
GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.