Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
na pewno lepiej zamawiac zima niz latem.

Tak na chlopski rozum z tymi kępami z grzybami, grzybnia jest dosc wrazliwa. Doroslego maku nie da sie przesadzic(domowymi sposobami) podobnie jest z grzybnia, lepiej z odcisku wychodowac od nowa niz bawic sie w greenpeace i wykopywac 10 kg ziemi. Ale zawsze mozna z taka kupka ziemi poczekac z rok gdyz zarodniki mogly przetrwac i po roku owocnikowac.
A o ile pamietam sterylny odcisk lysiczki bez zadnych zakazen jest dosc trudno uzyskania
  • 196 / 1 / 0
sluchajcie jest taka sprawa - otóż zamówiłem jakies 5 tygodni temu odcisk i nie mam pojęcia, czy oni w ogóle teraz prosperują, czy nie czekac i znalezc jakies inne zrodlo zarodników. mozecie mi powiedziec ile Wy czekaliscie na przesylke, jezeli korzystaliscie z ich usług?
  • 3127 / 27 / 0
Prosperują, ale jak po 5 tygodniach nie doszedł to możliwe, że "zaginąl w akcji".
High, how are you?
  • 196 / 1 / 0
sugerujesz podjęcie jakiejkolwiek próby dowiedzenia się czegos w tej sprawie, czy szukac alternatywów? w sumie napisalem do nich dwa dni temu na mejla, ale w faq pisali, ze nie śledzą każdej przesyłki, i nie wiem, czy w ogole na mejle oni odpisują. Jak uważasz?
  • 3127 / 27 / 0
Jeśli minęło 5 tygodni to mozesz im po prostu wysłać kolejny list, bo wysyłają co miesiąc.
High, how are you?
  • 196 / 1 / 0
dzieki wielkie za odpowiedz. postaram sie cos jeszcze podzialac. pozdrawiam!!
  • 2 / / 0
To daj znać jak ci dojdzie. Oka ?
  • 196 / 1 / 0
chodzi o to, ze nic nie doszlo. zaginela pewnie koperta gdzies po drodze. mało rzetelna obsluga. a o tym, zeby sie z nimi skontaktowac, to zapomnij. szkoda czasu - juz lepiej zamowic z jakiegos sklepu i miec z glowy to czekanie ( o ile w ogole cos dojdzie ) pzdr!
  • 672 / 127 / 0
ja 2 razy bralem i oba razy dotarlo, odeslalem tez kilka i dotarly. :) teraz bede bral kolejny na przestrzeni dni, ale ogolem to jak dla mnie sprawnie to dziala.
  • 129 / 4 / 0
A ślesz priorytetem czy żydzisz złotówke i ogółem jesteś stratny cztery+2euro?
Mi przyszło w trybie błyskawicznym. Adres dobrze wypełniłeś? Zrobiłeś wszystko dokładnie na na ich stronie napisali?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami

Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.