Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Sam nie mam w domu zwierzaka, ale od znajomego weterynarza właśnie słyszałem, że najczęściej jest to klasyczny diazepam, z kolei inny znajomy dostał właśnie dla swojego Cocker Spaniela oxazepam na sylwestra. Więc chyba oczywiste, że nie przepisze klonów, czy alprazolamu. Chyba, że miało by to miejsce na terenie dużego gospodarstwa w celu uspokojenia całego stada bydła, czy świń.
-Proszę pana, mam taki problem, mój pies na sylwestra musi dostać coś na uspokojenie, wie pan, te fajerwerki strasznie głośno wybuchają
-Dobrze, a ile lat, jaką rasę i wiek ma pana pies?
-20 lat, biały, 70 kg
Właśnie - najgorzej z kitem jak się psa nie ma. Ile bierze za wizytę weterynarz?
CannaBeat ja mam dwa koty - jeden w głowie drugi dachowiec, z tym w głowie chodzę do psychiatry i tam mam stałą kwotę, ale wole leczyć go za darmo w ramach NFZ, natomiast z dachowcem jak najbardziej chodzę do weterynarza i cena jest zależna od tego co weterynarz robi - za 2 zastrzyki (antybiotyk i jakiś na wzmocnienie) zapłaciłem kiedyś 30zł, z kolei za wykastrowanie
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.