Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 325 / 3 / 0
Nawet na ulotce od tych wszystkich preparatów jest napisane, że np. SSRI + benzo = większa moc oddziałuwania na OUN. Co do antyhistamin, to chyba sprawa jest jeszcze jaśniejsza. Zażyj sobie np. klona i mianserynę w malutkiej dawce (działa wtedy antyhistaminowo - czasem powala z nóg), 10-20mg.
Uwaga! Użytkownik Kleryk Lubi Dzieci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 510 / 14 / 0
Odnośnie grejfruta:
Jak wyżej, również w ulotce leków zawierających alprazolam (a przynajmniej Xanax'u) można znaleźć informacje o sposobie metabolizmu, czytamy tam:

"Alprazolam is extensively metabolized in humans, primarily by cytochrome P450 3A4
(CYP3A4), to two major metabolites[...]"
(1)

Soczek z grejfruta natomiast - skutecznie blokuje enzym CYP3A4, co uniemożliwia metabolizm alprazolamu, w czasie charakteryzującym zdrowe persony ;]

(1) http://www.pfizer.com/files/products/uspi_xanax_xr.pdf
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2011 przez mrstothet, łącznie zmieniany 1 raz.
Powyższy post jest subiektywnym spostrzeżeniem z doświadczeń sennych usera.
Przed zastosowaniem, skontaktuj się z grabarzem i opłać kwaterę.
...since 2006
  • 486 / / 0
Przepraszam za odkopanie tematu, ale czy wzmacnianie działania klonazepamu nie zwiększa bardziej tolerancji w porównaniu z podaniem pod język tabletki bez żadnych dodatkowych specyfików?

Ten sok to ma być wyciśnięty z owoców, lub musi to być sok z kartonu z jak największą zawartością czystego soku? Ile tego pić? Łyk, szklankę, czy pół opakowania?

Co do mianseryny - rozumiem, że nie warto brać więcej niż tych 10-20mg? Tylko jaki czas przed zażyciem benzo wypić ww. sok lub wziąć mianserynę?
WYBRANE CYTATY z dopiskami
Pochodne benzodiazepiny wchodzą w interakcje
z licznymi lekami, np. erytromycyna, chinolony, kwas
walproinowy, nefazodon, fluoksetyna, fluwoksamina
i sertralina powodują wzrost stężenia benzodiazepin, propranolol — wzrost stężenia diazepamu (nie dotyczy to alprazolamu, lorazepamu, oksazepamu).

Nie rozumiem.. Więc taki np. kwas walproinowy powoduje zwiększenie działania benzosów wszystkich, tylko w przypadku pranololu zwiększa tylko stężenie diazepamu, ale nie zmienia się nic przy alprze, lorazepamie i oksazepamie?

---------------------------------------------------------------------------------
Mianseryna działa sedatywnie i wydłuża całkowity czas snu. Czyli ten lakoniczny tekst wskazuje na blokadę receptora CYP3A4 (korzystają z niego klony i alpra m.in.), co polepsza jej działanie?
Depakiny mam z dwa opakowania. Czyli jak połknę ją np. 20 minut przed klonieniem (np.3 tabletki), a do tego wezmę mianserynę popijając sokiem z grejpfruta, zadziała na mnie mocniej, ale tolerancja podskoczy jak np. po 5?
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2011 przez CannaBeat, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1360 / 179 / 0
A jak u was z alko? Pijecie czesto browary na wzmocnienie benzo? Mocno skacze tolerka wtedy?

Laczyl ktos srodki takie jak baclofen czy mydocalm z benzo? Zwieksza to dzialanie miorelaksacyjne? Bo mam recke na mydocalm i zastanawiam sie czy wykupic i zmiksowac z alpra czy klonem.
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 36 / 2 / 0
znalazłem fajną stronke z interakcjami leków, wystarczy wstukać nazwę specyfiku, dodać do listy i sprawdzić ich interakcje-wyszło mi że propranolol zwiększa działanie pochodnej benzo a perazyna jakieś działanie deprymujące. Można wpisywać co się chce i sprawdzać, żeby potem zrobić porządne miksy http://www.bil.aptek.pl/servlet/interakcje/calc
Uwaga! Użytkownik vitalis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 242 / 4 / 0
Antyhistaminy. Pisałem już o tym w innym temacie. 1-3 tabletki difenhydraminy/dimenhydrynatu (ewentualnie innych pierwszej generacji) + diazepam = porządne spotęgowanie działania. Zarzuciłem 20 czy tam 25mg diazepamu (ciężko zapamiętać, ile się tego bierze, strasznie niszczy pamięć) i po godzinie, nie czując już fizycznych efektów zarzuciłem 3 tabletki apapu noc. Po pół godzinie po prostu nie mogłem chodzić, czołgałem się i całowałem ściany z błogości :D

Opioidy. Tutaj raczej powiedziałbym, że to benzodiazepiny wzmacniają (albo raczej ulepszają) działanie opio. diazepam likwiduje kodeinowe wkurwienie przypadkowo i potęguję fazę. Niestety wchodzą w tolerancję krzyżową...
  • 242 / 4 / 0
Dodam tylko coś do antyhistamin: hydroksyzyna, która teoretycznie jest najlepszą antyhistaminą do mixów i ogólnie rekreacyjnego stosowania, wgl nie wzmocniła, a wręcz chyba wyłączyła działanie klonazepamu... ale to był pojedynczy, dziwny przypadek.
  • 809 / 15 / 0
Kleryk Lubi Dzieci pisze:
Zażyj sobie np. klona i mianserynę w malutkiej dawce (działa wtedy antyhistaminowo - czasem powala z nóg), 10-20mg.
Testowałeś na sobie?
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 825 / 14 / 0
Wczoraj teścik:

25 mg diazepam + 40 mg PROPRANOLOL

Wzmocnienie działania przedewszystkim nasennego, działanie dla mnie zdecydowanie mało przyjemne, kawa mocna sypana niewiele pomogła.
  • 1743 / 26 / 0
diazepam działa na psyche, propranolol na ciało :-)
Choć nie powiem, bo czasem jak jestem wkurwiony i czuje, że mi ciśnienie idzie i żyłka na czole pika jak w wschodnich kreskówkach to biorę 25-50mg atenololu (tylko ten lek mam z takich ciśnieniowych, betaloc mi się skończył).
Non omnis moriar.
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.