Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
A od zgrzytania zębami mam starte kły i czasem sam siebie łapię, że to odruchowo robię dalej.
Odnośnie zjazdu, ja to odczułem jako przeżycie dość przyjemne biorąc pod uwage fakt, że po zaaplikowaniu benzy i 6-7h fazy miałem tak jej dość i tak chujowo sie czułem że następny dzień był dla mnie wybawieniem :-D
więcej nie jem tego szitu ^_^
Lecz dopiero po wczorajszym wrzucie mnie zaczął brzuch boleć. odbija mi się do teraz. bardzo nieprzyjemne. macie jakieś rady? brać jakieś lacidofile, czy może dużo wody pić po prostu?
Ja brałem benze wiele razy, około 30, 35. Zacząłem w październiku. Oto moje przemyślenia.
Skutki uboczne krótkofalowe:
1. Wory pod oczami okropne.
2. Niesmak w mordzie i suchosc że chuj.
3. Bezsenność (ale po kilku cpankach tego zacnego specyfiku można spać normalnie).
Skutki uboczne długofalowe (ostatni raz brałem tydzień temu, 3 saszety w ciągu dwóch dni):
1. Lekkie uzależnienie psychiczne.
2. Czasami kątem oka widać postacie których nie ma, czasami też przedmioty.
3. Te słynne powidoki.
4. Przy leżeniu i wpatrywaniu się w sufit można zaobserwować przesuwanie się tegoż sufitu.
5. Wyczulony słuch (każdy szmer doskonale słyszalny).
6. Zdarzają się przesłyszenia.
Objawów, że coś boli nie zauważyłem. Ale jak to mówią, "wątroba nie boli". Dodam, że nigdy nie robiłem ekstrakcji.
@globik, z niektórymi skutkami zgodzę się jak najbardziej. Raz po tripku, myśląc że już zjeba mam za sobą, jadąc pociągiem i wpatrując się we kwadratowy poszycie na siedzeniach na przeciwko też mi się ruszały, no ale to raz w życiu tak było. No i od października tyle razy, ja od jakiegoś marca 2010 i waliłem benze z 6 razy, lekka pomyłka w tą czy inną stronę może nastąpić.
Pomyślałem, ok uszkodził mi się telefon, poszedłem do kumpla (który też brał ze mną - rontus). Powiedziałem mu o tym i sprawdził na swoim telefonie czy też tak jest, stwierdził po przesłuchaniu kilku, że też tak jest . Utkwiliśmy w takim przekonaniu i potem spytaliśmy się koleżanki (która nie brała) czy piosenka którą zna leci w miarę normalnie, powiedziała, że normalnie.
Teraz siedzimy u mnie i znowu to samo, puściłem muzykę i jest tak, że niektóre piosenki lecą o wiele szybciej a niektóre trochę
Ktoś wie może czemu tak się dzieje ? Imo są to spowolnienia w dostarczaniu info do mózgu i żeby trzymało się kupy mózg jakoś szybciej nam je przetwarza? Albo po prostu tak sobie wmówiliśmy i tak się zaczęło dziać.
Rzeczy obracają się i giną, przybierając obcą postać."
- (Me)-ho-met..
ps
Kurczę, mam czkawkę
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.