Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 1387 / 5 / 0
A roślina może mieć duszę? Y/N question.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2244 / 23 / 0
Może.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 5 / 0
To jaka jest różnica między duszą rośliny a duchem rośliny?
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 256 / 5 / 0
Mi się wydaje, że duch jest jakby "wspólny". Dajmy na to psylocybinowe grzybki - maja wspólnego ducha, ale każdy z osobna ma swoją własną duszę.
Jeśli moje pseudo-teoria jest krzywa, nadobnie proszę o sprostowanie.
  • 2244 / 23 / 0
Coś w tym stylu.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 930 / 29 / 0
Po Salvi moją świadomość, a właściwie elementy percepcji oplatała sieć inteligencji, złożona z bezpostaciowych, elementarnych świadomości... zupełnie mi obcych, prześmiewczych, komentujących mnie samego.
miałem dokładnie ten sam schemat na szałwi, podczas najmocniejszego z nią doświadczenia.

kiedy paliłem pierwszy raz i nie mogłem się odciąć od rzeczywistości i ciągle dopalałem, przestraszona trochę dziewczyna nie chciał mi już nabić. powiedziałem wtedy coś w rodzaju:
muszę jeszcze dopalić, ONI chcą mnie zabrać ze sobą, ale jestem jeszcze za bardzo tu, muszę dopalić.
  • 1387 / 5 / 0
Czyli byty spotykane podczas tripów Acodinowych są jak najbardziej rzeczywiste? Duchy/duch dekstrometrofanu?
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2244 / 23 / 0
A o jakich bytach mówisz?
  • 1387 / 5 / 0
Osobiście spotkałem się z dwoma rodzajami. Jedna to postać jakby z cienia, pojawiła się przy zamkniętych oczach. Zapytana o to czy jest duchem tej substancji - wycofała się.

Drugi rodzaj to stworzenia wielkości dużego kota o kształtach człekokształtnej małpki. Pojawiały się przy otwartych oczach, nie widziałem ich, jednak wiedziałem gdzie są oraz jak wyglądają. Rozmawiałem z nimi, nawet żegnałem się, gdy trip miał się ku schyłkowi. Przyjacielskie, po części jakby czuwały nade mną.

Jeżeli to są wytwory naćpanego umysłu, to czy możliwe jest spotkanie ducha DXM-u?
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2244 / 23 / 0
Niestety, nie wiem zbyt wiele na temat DXM-u.
Jeśli zaś chodzi o temat duchów. Czasem może ich być więcej, czasem mniej, czasem może nie być żadnego (mam tu na myśli byty z innych wymiarów, Twój, opiekuńczy, to osobna sprawa). Piszesz o wytworach umysłu, no i tutaj jest mały problem, bo osoba "nie w temacie" może nie odróżnić ducha od halucynacji, chyba że ów duch zamanifestuje się w sposób wykluczający pomyłkę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.