W gruncie rzeczy opiaty, w swoim zamykającym działaniu, są najbardziej chujowymi narkotykami.
Zagubiona- według mnie tak, ciągła bitwa myśli jak postąpić.
Chora- jak kto uważa.
Dlaczego mam odrzucić formę w jakiej postrzegam samą siebie? Uważam się za taką osobie i tyle, jeżeli ktoś nie wierzy nie musi, każdy ma własne zdanie na temat siebie i innych
Dlaczego mam odrzucić formę w jakiej postrzegam samą siebie?
Ponieważ Twój sposób postrzegania siebie nie jest zgodny z faktyczną Tobą, jednak wkręcając sobie uporczywie podobne smęty w końcu stajesz się owymi smętami. Niektórym to pasuje, bo lubią się tarzać w żalach; w końcu tak silnie się z nimi utożsamiają, że nie pozostaje już nic innego.
Uważam, że nie warto patrzeć na siebie w ten sposób. Jakie właściwie z tego korzyści? Jedynie ego ma jakiś rodzaj sadomasochistycznej przyjemności z ciągłego samo-poniżania. A poza tym człowiek tylko utwierdza się, dzień za dniem, w dnie.
Nigdy nie spróbuję heroiny, morfiny, i tym podobnych, bo jest to najgłupszy, najbardziej zubażający sposób sprawiania sobie przyjemności, jaki znam. Również amfetaminy nigdy nie spróbuję, bo szkoda mi organizmu i psychiki, a działanie tejże zupełnie mnie nie kręci (raz spróbowane). Nigdy też nie wpierdole już Acodinu.
To właściwie wszystko. Pomijam 'narkotyki' typu jenkem, klej, czy gaz do zapalniczek. Jedynym gównem, jakiego bym chciał kiedyś spróbować, jest bieluń.
Przyznanie się uczciwie do tego, że ma się problem, nie jest równoznaczne z agresją kierowaną do wewnątrz. Bo wtedy problem się - przecież - pogłębia.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.