Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1931 / 318 / 0
Jako, że był już temat o tzw. "dream drugs", czyli dragach jakich ktoś najchętniej by spróbował, to teraz pora na odwrotną stronę medalu. Jakich dragów nie zamierzacie nigdy tykać, nazwijmy to "antidream drugs" lub "nightmare drugs".

Z pewnością nie zamierzam dotykać:
1. Heroiny, fentanylu, morfiny.
2. Metamfetaminy.
3. Kokainy.

Nie wpisywać sposobu podania - Ama
  • 96 / 2 / 0
1.hera, fent i inne mocne opiaty
2.feta, meta
3. koks
4. RC
  • 3127 / 27 / 0
1. Depresanty (oprócz alko)
2. Stymulanty
High, how are you?
  • 43 / / 0
1. heroina
2. metamfetamina, metkatynon
3. Inhalanty
  • 1558 / 18 / 0
Ja to nigdy w żyłę nie dam, o!
  • 62 / 1 / 0
Nigdy w żyłę.
Nigdy amfetaminy, wystarczy, że straciłam przez to przyjaciela.
Nigdy mety.
Nigdy heroiny.
Nigdy kokainy.
Nigdy dopalaczy.
Uwaga! Użytkownik Annika nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2775 / 39 / 0
1. Opiaty/opioidy
2. metamfetamina
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / 11 / 0
NIgdy nie mów nigdy!
  • 146 / 3 / 0
Mocne psychodeliki
  • 3363 / 360 / 0
- Nigdy heroiny / morfiny
- metamfetamina
- Inhalanty

Tak to jestem otwarty na wszystkie dragi. :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.