Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Jak to w końcu jest? myliłem się co do działania? czy bardziej prawdopodobne że to była meth? (choć nie było żółte) ;/
Powód: Zmiana nazwy tematu.
Ale pytam po prostu czy siupa też? żeby zaraz nie było że połowa będzie się domyślać czy przypadkiem met nie miała xD
Dla sprostowania jeszcze dodam, że te 4 godziny były od 5 do 9 rano, a futro zaczęło się koło 2. Wcześniej jeszcze alko i mj, ale futro przebiło to wszystko.
zaś ze 3 razy wciągałem meth. po tym to strasznie chce sie ruchać :D choć po meth nigdy tej przyjemności nie uświadczyłem. moim zdaniem to co jest po amfie to pikuś. po meth jest ze 3-4 razy większa chęć na przełożenie jakieś sympatycznej kobitki :)
cockney pisze:Seks po amf jest zajebisty, ale długi.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.