Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 375 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bodzi0 »
Nie "rozumim" coś się tak przyjebał, ani nie uzurpuje sobie władzy do tego kto co może pisać (swoją drogą nie wiem o co chodzi z tym gimnazjum, ale ja z pokolenia które gimnazjum nie zaznało, to może dlatego) ani ci nie bronię unikać RC w obawie przez negatywnymi skutkami. Strasznie, żeś się zacietrzewił, najwidoczniej jesteś z tych co ich chuj strzela jak się ktoś z nimi nie zgadza. Porównanie do talidomidu wydało mi się po prostu nie przystające, wyraziłem tą opinię i tyle.

Z resztą po co takie uwagi? Temat o alternatywie dla mefedronu, a tu się pojawia jakaś matka Teresa i pisze teksty mające co zrobić? Ostrzec nas? Powstrzymać szukania nowych substancji? Dzięki a troskę, do czasu przeczytania twojego wiele wnoszącego posta nie miałem pojęcia, że narkotyki mogę być niebezpieczne...
Ostatnio zmieniony 09 maja 2010 przez Bodzi0, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Bodzi0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1854 / 215 / 37
Wracając do tematu waszmościowie, z przykrością stwierdzam, że na dziś nie ma dla mnie godnego następcy 4-MMC. Próbowałem paru "nowości" i pozostaje mi tylko tęsknić. Ciekawi mnie 4-EMC, ale ze względu na prawo panujące w kraju w którym mieszkam jest to niemożliwe niestety. Pozostaje czekać lub zejść do podziemia :cool:
Contra vim mortis non est medicamen in hortis
  • 1233 / 13 / 0
Murti-Bing myśli, że za miesiąc lub dwa jakiś nowy beta-keton obejmie tron. Już w tej chwili obserwuje się wysyp sklepów z bufedronem. Bufik jest pakowany do nowych wersji kokolino itp. Będzie taką polską amfetaminą XXI-go wieku.
Został już nawet poddany modyfikacji i niedługo ma ukazać się 4-MetoloBufedron (4-MB fajna nazwa).

Ponadto temat 4-EMC jest ciągle otwarty, tak samo jak temat metedronu. Może nie wysuną się na prowadzenie ze względu na słabe działanie sniffem, ale na pewno znajdą swoją stałą rzeszę odbiorców.

Metylon i butylon raczej już nie zawojują mocno rynku. Mają swoich stałych odbiorców, może ich trochę przybyć ale nie będzie to jakiś szał.

Flefedron i 3-FMC raczej nie mają żadnej siły przebicia, będą traktowane bardziej jako ciekawostka.

Jeszcze istnieje coś takiego jak alfa-pirolidynopropiofenony (http://talk.hyperreal.info/alfa-pirolid ... z0tauXCCvl) . Do tej grupy należy MDPV i alfa-PPP, a także osławiony Naphyron. Ta grupa substancji zaskoczy jeszcze nas i to nie raz. Gdzieś w analogach tych substancji jest ukryta molekuła w działaniu zbliżona do kokainy. Murti-Bing nie może się doczekać kiedy wypłynie na powierzchnię.

scalono - surveilled

W sumie lista beta-ketonów będzie dosyć interesująca, z legalnych w Polsce można już było kupić:

3-FMC
3,4-DMMC
4-BMC (brefedron)
4-EMC (bk-L1)
4-FMC (Flefedron)
4-MMC (mefedron, jeszcze lagalny)
4-MeOMC (metedron, bk-PMMA)
alfa-PPP
bufedron
butylon
MDPV
metylon
Naphyron ??? (znak zapytania bo nie wiadomo co tak naprawdę sprzedawano pod tą nazwą)

Wiele czeka jeszcze na wejście: http://en.wikipedia.org/wiki/Substituted_cathinone .
  • 6 / / 0
No własnie czyli substancja zwana Naphyrone może sie okazac jeszcze ciekawym wynalazkiem ? Bo jesli sie nie myle dotychczasowe tripraporty są nieprawdziwe a raczej nieprawidłowe
  • 1233 / 13 / 0
Fresko pisze:
No własnie czyli substancja zwana Naphyrone może sie okazac jeszcze ciekawym wynalazkiem ? Bo jesli sie nie myle dotychczasowe tripraporty są nieprawdziwe a raczej nieprawidłowe
Nie mamy żadnej pewności co tak naprawdę jest sprzedawane pod tą nazwą. Naphyron (http://en.wikipedia.org/wiki/Naphyrone) może okazać się jeszcze ciekawą substancją.
  • 1558 / 18 / 0
a mógłby ktoś przetłumaczyć na PL jakie działanie będzie wywoływać owy Naphyrone ?
  • 481 / 5 / 0
metedron,bufedron,4-emc,flefedron,MDPV i cała reszta substancji nie ma najmniejszych szans na przejęcie schedy po mefedronie,prawie wszystkie te substancje które były omawiane wyżej są kieeeepskie,nie widze godnego następcy mefa,dużo się w tym roku już tych nowości najadłem i z przykrością muszę stwierdzić że większości bliżej do trucizny niż narkotyku a reszta to placebo.
  • 347 / 6 / 0
A cóż to za scheda po mefedronie? Substancji, która działa na zadowalającym poziomie tylko przy kilku pierwszych razach. Nawet miesięczna przerwa nie obniża tolerancji. A po tych kilku razach działanie sprowadza się jedynie do 10-15 minut należytego stanu.
Z próbowanych przeze mnie substancji spodobał mi się metedron i 4-EMC w połączeniu z MeOPP. Aha, no i bufedron w konkretnym celu - "mobilizatora" do pracy, nauki itp. Ale nigdy nie liczyłem, że doświadczę tego co poczułem podczas pierwszej aplikacji mefedronu. Nie mówiąc już o tym, że kosztując nowych beta-ketonów tolerancja była już przez niego dziwacznie wykręcona.

Najważniejsze, że jeszcze sporo do przetestowania. Wolałbym, tak jak napisał murti, doczekać się substancji, która w działaniu bardziej przypomina kokainę niż mefedron.
  • 481 / 5 / 0
scheda po mefedronie ? całe rzesze uzależnionych od niego osób,nie wiem jak u ciebie ale u mnie substancja zrobiła niesamowitą kariere czego efektem są całe osiedla osób od niego uzależnionych,działa tak jak należy tylko za pierwszymi podejściami ? chciałbym żeby tak było,wtedy może nie przewąchałbym takiej ilości jaką przewąchałem a jest to coś w okolicach 250g,dokładnie nie pamiętam,straciłem rachube po nie tak znowu długiej od niego przerwie %-D
  • 585 / 52 / 0
Alternatyw trzeba chyba szukac juz poza ketonami, no chyba ze jeszcze cos sie kryje tam w ukryciu to poza od dawna znanymi zaden z nowych byl jakas pomylka, moze 4-MEC ciut ma potencjal, ale i tak to mi nie podchodzi, po drugie jako ze jest ban na wszystkie beta-katony w ue, a to byl chyba najwiekszy rynek zbytu, producenci beda szli w inne strony, w sumie to moze i lepiej,
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.