Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
Z resztą po co takie uwagi? Temat o alternatywie dla mefedronu, a tu się pojawia jakaś matka Teresa i pisze teksty mające co zrobić? Ostrzec nas? Powstrzymać szukania nowych substancji? Dzięki a troskę, do czasu przeczytania twojego wiele wnoszącego posta nie miałem pojęcia, że narkotyki mogę być niebezpieczne...
Został już nawet poddany modyfikacji i niedługo ma ukazać się 4-MetoloBufedron (4-MB fajna nazwa).
Ponadto temat 4-EMC jest ciągle otwarty, tak samo jak temat metedronu. Może nie wysuną się na prowadzenie ze względu na słabe działanie sniffem, ale na pewno znajdą swoją stałą rzeszę odbiorców.
Metylon i butylon raczej już nie zawojują mocno rynku. Mają swoich stałych odbiorców, może ich trochę przybyć ale nie będzie to jakiś szał.
Flefedron i 3-FMC raczej nie mają żadnej siły przebicia, będą traktowane bardziej jako ciekawostka.
Jeszcze istnieje coś takiego jak alfa-pirolidynopropiofenony (http://talk.hyperreal.info/alfa-pirolid ... z0tauXCCvl) . Do tej grupy należy MDPV i alfa-PPP, a także osławiony Naphyron. Ta grupa substancji zaskoczy jeszcze nas i to nie raz. Gdzieś w analogach tych substancji jest ukryta molekuła w działaniu zbliżona do kokainy. Murti-Bing nie może się doczekać kiedy wypłynie na powierzchnię.
scalono - surveilled
W sumie lista beta-ketonów będzie dosyć interesująca, z legalnych w Polsce można już było kupić:
3-FMC
3,4-DMMC
4-BMC (brefedron)
4-EMC (bk-L1)
4-FMC (Flefedron)
4-MMC (mefedron, jeszcze lagalny)
4-MeOMC (metedron, bk-PMMA)
alfa-PPP
bufedron
butylon
MDPV
metylon
Naphyron ??? (znak zapytania bo nie wiadomo co tak naprawdę sprzedawano pod tą nazwą)
Wiele czeka jeszcze na wejście: http://en.wikipedia.org/wiki/Substituted_cathinone .
Fresko pisze:No własnie czyli substancja zwana Naphyrone może sie okazac jeszcze ciekawym wynalazkiem ? Bo jesli sie nie myle dotychczasowe tripraporty są nieprawdziwe a raczej nieprawidłowe
Z próbowanych przeze mnie substancji spodobał mi się metedron i 4-EMC w połączeniu z MeOPP. Aha, no i bufedron w konkretnym celu - "mobilizatora" do pracy, nauki itp. Ale nigdy nie liczyłem, że doświadczę tego co poczułem podczas pierwszej aplikacji mefedronu. Nie mówiąc już o tym, że kosztując nowych beta-ketonów tolerancja była już przez niego dziwacznie wykręcona.
Najważniejsze, że jeszcze sporo do przetestowania. Wolałbym, tak jak napisał murti, doczekać się substancji, która w działaniu bardziej przypomina kokainę niż mefedron.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.