noithai pisze: Najlepiej powiedziec prawde doktorowi - tyle napisze, bo moze Was wywalic na ksiezyc. Kiedys kumpel po koksie, odwieziony zostal do szpitala i nie chcial sie przyznac co bral, podali mu adrenaline i mial zawal.
Ja bym sie radzil zaopatrzyc w jablka, melise i krople walerianowe (kozlek lekarski). 5 torebek melisy na kubek + 2x dawka standardowa kropelek i ze 2 jablka powinny uspokoic a do tego jest to bardzo bezpieczne.
Marcus Corvinus pisze:muszę wziąć beta-blokera bo zaraz jebne na zawałJa bym sie radzil zaopatrzyc w jablka, melise i krople walerianowe (kozlek lekarski). 5 torebek melisy na kubek + 2x dawka standardowa kropelek i ze 2 jablka powinny uspokoic a do tego jest to bardzo bezpieczne.
Przed zawałem dobrze chroni aspiryna.
EDIT:
O kurwa! Właśnie poszło 400mg iv. Rozjebało mnie konkretnie. Pozytywnie rozjebało. Wejście jak przy pierwszych metkatach
xzx
W jakim momencie wezwać pogotowie w przypadku wzięcia za dużej dawki? Mówić im od razu, że to mef jest winowajcą?
Są jacyś rekordziści?
EDIT: Godzina 5:32
Własnie założyłem sobie ponad 300mg pudru na obie dziury. Dostał się też do gardła w jeszcze sypkiej postaci zasuwając przez jamę nosową, aż się tak zaksztusiłem prochem, że hałasując pomyslalem, ze wszystkich domowników zbudzę kasłaniem. Dodam, że od 22:00 zrobiłem 500mg pudru przez nos. Obecnie "mam" tak: oczopląs jak skurwysyn, serce chodzi stabilnie(zdrowe :)), koordynacja mięśniowo-nerwowa silnie zaburzona, nieogar, przerażające grymasy na twarzy, powolne wywracanie zesztywniałą szczęką, wytrzeszcz, coś pada na wzrok... Nie mam z kim pogadać face to face o tej porze więc relacji drugiej osoby nie zdam. Co najwyżej znajomy opowie na forum jak mu film pokaze ;)
Reez pisze:Jak weźmiesz beta-blokera, to zwiększysz ryzyko wystąpienia tzw. migotania komór, co zazwyczaj kończy się bardzo źle...Marcus Corvinus pisze:muszę wziąć beta-blokera bo zaraz jebne na zawałJa bym sie radzil zaopatrzyc w jablka, melise i krople walerianowe (kozlek lekarski). 5 torebek melisy na kubek + 2x dawka standardowa kropelek i ze 2 jablka powinny uspokoic a do tego jest to bardzo bezpieczne.
Przed zawałem dobrze chroni aspiryna.
Czy tak samo inhibitorami ACEI ( Kaptopril) mozna doprowadzic do tego?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.