(Jeżeli taki multi-temat jest lub był proszę o pejczowanie na oczach ludzi z hr)
A tu moje nasionka:
[ external image ]
[ external image ]
Trochę o wyglądzie. Nasionka były ciemno-zielone pomieszane z brązowym. Około 4-5 milimetrów długości i jakieś 2 milimetry średnicy. Na początku wydawało się, że są niedojrzałe lecz po 2 dniach wykiełkowały. Jeżeli ktoś wie lub domyśla się co to za odmiana proszę o odpowiedź.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Jednocześnie proszę w miarę możliwości o edycje nazwy/opisu tematu na w miarę jasny, gdyż na pewno doświadczonych growerów wprawia w konsternację, a niedoświadczonych pewnie myli :emo:
Doktor Traktor pisze:Po wygladzie rowniez mozemy stwierdzic tylko i wylacznie, czy roslinka ma geny sativy czy indyjki, nic wiecej! ;)
jak to spradzic kolego ?
Sativa :
- rośnie gigantyczna ( out )
- dłużej , aniżeli Indica , dochodzi
- High , bardziej euforyzujący
Indica :
- Mniejsza, grube , soczyste topy
- High typu : o kurwa ja pierdole - typowy kanapowiec , do filmu idalna
- Dojrzewa szybciej , aniżeli Sativa ( przykład 9 tyg Indi , Sativa od 11tyg wzwyż - ale to nie jest regułą )
A co sądzisz o genach moich roślin? Na początku myślałem, że to raczej Indica, ale teraz mam spore wątpliwości.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.