najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 268 / 5 / 0
Postanowiłem założyć taki temat gdyż może to pomóc ludziom, którzy nie wiedzą jakie nasionko mają.
(Jeżeli taki multi-temat jest lub był proszę o pejczowanie na oczach ludzi z hr)

A tu moje nasionka:

[ external image ]

[ external image ]

Trochę o wyglądzie. Nasionka były ciemno-zielone pomieszane z brązowym. Około 4-5 milimetrów długości i jakieś 2 milimetry średnicy. Na początku wydawało się, że są niedojrzałe lecz po 2 dniach wykiełkowały. Jeżeli ktoś wie lub domyśla się co to za odmiana proszę o odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 28 marca 2010 przez kosmiczny kompost, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Nie da się ocenić odmiany po nasionach.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 269 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: 5zł »
top mit ze mozna rozpoznać po nasionku odmiane wiec tlumaczenie ile ma milimetrow i przewaza zielony z brazymnic nie da.Jednakw tym micie jest ziarnko prawdy mianowicie pestki z autofloveringiem są znacznie grubsze i mozna je rozpoznac ale tylko tak bez ustalenie odmiany(info do autora) :gun:
:pacman: :pacman: :pacman: :pacman:
  • 268 / 5 / 0
Ok, jeżeli jest to mit, iż po nasionku można poznać odmianę konopi to dzięki za info, gdyż nie wiedziałem tego, a zawsze to jest to wzbogacenie mojej wiedzy i możliwe, że innych którzy tego również nie wiedzieli. Po za tym dwa z trzech nasionek wyskoczyło z ziemi :-p Jeżeli dojdzie do tego, że sadzonki znajdą się w spocie to zapytam za jakiś miesiąc o odmianę ;] Mam wielką nadzieję, że chociaż 1 plant okaże się panienką :cheesy: :cheesy:

Jednocześnie proszę w miarę możliwości o edycje nazwy/opisu tematu na w miarę jasny, gdyż na pewno doświadczonych growerów wprawia w konsternację, a niedoświadczonych pewnie myli :emo:
Ostatnio zmieniony 30 marca 2010 przez kosmiczny kompost, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 52 / / 0
Po wygladzie rowniez mozemy stwierdzic tylko i wylacznie, czy roslinka ma geny sativy czy indyjki, nic wiecej! ;)
Uwaga! Użytkownik Doktor Traktor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 268 / 5 / 0
Mam jeszcze dużo do nauczenia.. :blush: ;-)
  • 75 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: producente »
Doktor Traktor pisze:
Po wygladzie rowniez mozemy stwierdzic tylko i wylacznie, czy roslinka ma geny sativy czy indyjki, nic wiecej! ;)

jak to spradzic kolego ?
  • 12454 / 2421 / 0
Wpisać w duckduckgo Indica vs Sativa
  • 863 / 122 / 5
Generalnie :
Sativa :
- rośnie gigantyczna ( out )
- dłużej , aniżeli Indica , dochodzi
- High , bardziej euforyzujący

Indica :
- Mniejsza, grube , soczyste topy
- High typu : o kurwa ja pierdole - typowy kanapowiec , do filmu idalna
- Dojrzewa szybciej , aniżeli Sativa ( przykład 9 tyg Indi , Sativa od 11tyg wzwyż - ale to nie jest regułą )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[ external image ]
  • 12454 / 2421 / 0
@TiJaz
A co sądzisz o genach moich roślin? Na początku myślałem, że to raczej Indica, ale teraz mam spore wątpliwości.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.