Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 115 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kliki »
współczuję w tej sytuacji ale jak dla mnie jedyną konkluzją jest to że powinienem się wziąśc za siebie póki jestem na tyle młody i sprawny żeby zaaranżować własne zejście w nie rażących najbliższych okolicznościach.

pzdr
M
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
dzie pogrzeb
pewnie nie pojde spac

kliki co masz na mysli mwoiac ze chcesz zejsc w nierazacych najblizszych okolicznosciach?
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 115 / 1 / 0
to że swoje trzeźwe życie doczesne widzę w ciemnych barwach, na wieczne nie liczę. Ale mimo to mam jakieś resztki ludzkich uczuc i nie chciał bym rodzinie z którą mieszkam pomimo zaawansowanego wieku dowalić maniany w stylu "powiesił się w ogródku". Tyle dobrego że zawsze kochałem swoje potencjalne dzieci i udało mi się ich nie przywoływać na ten świat więc przynajmniej im życia nie spierdolę. Ale to już chyba się offtop robi. pozdro i trzymaj się pędzla gdy drabina leci.
  • 213 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mundziel »
Fajny wątek [post otwierający] z jakże zajebistym wnioskiem na końcu : człowiek niepijący, zabija się. No ale oczywiście nie przez dziwkę, która go olała, ale przez alkohol z którym skończył wcześniej. Przypomina to gadanie "ekspertów" o nastolatkach zabijających przez gry komputerowe, ale pomijając to jaką miał sytuację w domu, towarzystwo...
Uwaga! Użytkownik mundziel jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 152 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zyrtec »
Kliki, ty tak zawsze pierdo++łeś głupoty czy może alko spowodował te ubytki?
  • 115 / 1 / 0
zawsze jakiś taki nieogarnięty byłem ale skoro taki z ciebie spryciarz to proszę o darmową psychoanalizę i wypunktowanie irracjonalnych elementów mojej wypowiedzi

pzdr
  • 182 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: gokiburi »
Polecam wejscie pod betoniarke na pasach. Bedzie wygladalo na nieszczesliwy wypadek.
Staram sie pisac poprawnie, bo trzeba szanowac nie tylko swoich rozmowcow ale i swoj jezyk.
Alkoholizm to powolanie!
  • 115 / 1 / 0
Kiedyś całą noc spałem pod betoniarką na podwórku, ani drgnęła. Po czym wnoszę że betoniarki są generalnie pozytywnie nastawione i mało agresywne ;) A może mnie po prostu polubiła :F
  • 101 / / 0
Nieprzeczytany post autor: flyflyfly »
historia która opowiedział założyciel tematu( o Jarosławie) obrazuje zniszczone życie nie tyle przez alkohol co przez najbliższe osoby które mogą mieć(zazwyczaj mają) niesłychany wpływ na nas.
  • 381 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fasolkaaa »
flyflyfly pisze:
historia która opowiedział założyciel tematu( o Jarosławie) obrazuje zniszczone życie nie tyle przez alkohol co przez najbliższe osoby które mogą mieć(zazwyczaj mają) niesłychany wpływ na nas.
Najbliższe osoby mogą zniszczyć życie. Jestem na to żywym przykładem. Ale w powiedziałam "stop" i teraz mam normalne życie.
"MDMA intrigued me because everyone I asked, who had used it, answered the question, 'What's it like?' in the same way: 'I don't know.' 'What happened?' 'Nothing.' And now I understand those answers. I too think nothing happened. But something seemed changed."

Alexander Shulgin, PiHKAL
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.