Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 115 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kliki »
współczuję w tej sytuacji ale jak dla mnie jedyną konkluzją jest to że powinienem się wziąśc za siebie póki jestem na tyle młody i sprawny żeby zaaranżować własne zejście w nie rażących najbliższych okolicznościach.

pzdr
M
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
dzie pogrzeb
pewnie nie pojde spac

kliki co masz na mysli mwoiac ze chcesz zejsc w nierazacych najblizszych okolicznosciach?
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 115 / 1 / 0
to że swoje trzeźwe życie doczesne widzę w ciemnych barwach, na wieczne nie liczę. Ale mimo to mam jakieś resztki ludzkich uczuc i nie chciał bym rodzinie z którą mieszkam pomimo zaawansowanego wieku dowalić maniany w stylu "powiesił się w ogródku". Tyle dobrego że zawsze kochałem swoje potencjalne dzieci i udało mi się ich nie przywoływać na ten świat więc przynajmniej im życia nie spierdolę. Ale to już chyba się offtop robi. pozdro i trzymaj się pędzla gdy drabina leci.
  • 213 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mundziel »
Fajny wątek [post otwierający] z jakże zajebistym wnioskiem na końcu : człowiek niepijący, zabija się. No ale oczywiście nie przez dziwkę, która go olała, ale przez alkohol z którym skończył wcześniej. Przypomina to gadanie "ekspertów" o nastolatkach zabijających przez gry komputerowe, ale pomijając to jaką miał sytuację w domu, towarzystwo...
Uwaga! Użytkownik mundziel jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 152 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zyrtec »
Kliki, ty tak zawsze pierdo++łeś głupoty czy może alko spowodował te ubytki?
  • 115 / 1 / 0
zawsze jakiś taki nieogarnięty byłem ale skoro taki z ciebie spryciarz to proszę o darmową psychoanalizę i wypunktowanie irracjonalnych elementów mojej wypowiedzi

pzdr
  • 182 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: gokiburi »
Polecam wejscie pod betoniarke na pasach. Bedzie wygladalo na nieszczesliwy wypadek.
Staram sie pisac poprawnie, bo trzeba szanowac nie tylko swoich rozmowcow ale i swoj jezyk.
Alkoholizm to powolanie!
  • 115 / 1 / 0
Kiedyś całą noc spałem pod betoniarką na podwórku, ani drgnęła. Po czym wnoszę że betoniarki są generalnie pozytywnie nastawione i mało agresywne ;) A może mnie po prostu polubiła :F
  • 101 / / 0
Nieprzeczytany post autor: flyflyfly »
historia która opowiedział założyciel tematu( o Jarosławie) obrazuje zniszczone życie nie tyle przez alkohol co przez najbliższe osoby które mogą mieć(zazwyczaj mają) niesłychany wpływ na nas.
  • 381 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fasolkaaa »
flyflyfly pisze:
historia która opowiedział założyciel tematu( o Jarosławie) obrazuje zniszczone życie nie tyle przez alkohol co przez najbliższe osoby które mogą mieć(zazwyczaj mają) niesłychany wpływ na nas.
Najbliższe osoby mogą zniszczyć życie. Jestem na to żywym przykładem. Ale w powiedziałam "stop" i teraz mam normalne życie.
"MDMA intrigued me because everyone I asked, who had used it, answered the question, 'What's it like?' in the same way: 'I don't know.' 'What happened?' 'Nothing.' And now I understand those answers. I too think nothing happened. But something seemed changed."

Alexander Shulgin, PiHKAL
ODPOWIEDZ
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.