Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 4024 / 372 / 951
Gwynnbleid pisze:

ciągle przedstawiasz skrajny pogląd który na dodatek popierasz przykładami. Też moge sie posłużyć taką retoryką i powiedzieć że spora część osób kontroluje sie po alkoholu.
Ale większość nie. Piszę na przykładach, bo po co mam gdybać lub teoretyzować, skoro mam je pod ręką.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2497 / 49 / 0
Wiekszosc osob nie kontroluje sie po lsd, amfetaminie, a calkiem spora czesc nie kontroluje sie tez na trzezwo.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 31 / 0
http://www.youtube.com/watch?v=qeskmJ1y ... re=related

zobaczcie , nie wiem w czym taki nacpany człowiek jest lepszy od najebanego. Wg mnie i to i to zasługuje na potepienie :-P
Hidden mefedron User
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Kurwik pisze:
O wiele bardziej lobię na psychodelikach towarzystwo trzeźwych niż podpitych. Dziwi mnie, ze ktokolwiek może mieć inaczej.
Wymiękłem na pierwszej stronie wątku, ale pod tym mogę się podpisać obiema futrzanymi łapami.

Do pewnej dawki można falować z towarzystwem, ale większe naćpanie wolę w pojedynkę, by pogrążyć się w Wielkiej Subiektywności. Szkoda rozpraszać uwagę na ogarnianie członków ciała i aparatu mowy.

No chyba, że duże naćpanie w doborowym towarzystwie i Szukanie Prawdziwych Przygód.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 219 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: innyodinnych »
[quote="świetliste macki kosmicznej jaźni"]
To chyba jakas paranoja ]
WTF? Dlaczego paranoja? Bo Twoje myślenie nie wpisuje się w mój ogólny, naprędce wystukany zarys postaw pijących wobec niepijących? To że Ty swoich znajomych traktujesz tak samo (chwała) to nie znaczy że inni nie wykazują odmiennej postawy. Nieraz byłem świadkiem obgadywania i wszelakich krzywusów wobec ludzi, którzy nie piją. Gwynnbleid wypowiedział się jakoś całkiem rzeczowo - jest według Ciebie paranoikiem?

A co do 'naćpanych' twardymi narkotykami (należy przypomnieć, że picie alkoholu, który jest narkotykiem, to też ćpanie) np. fetą, to się z Tobą zgodzę w zupełności. Gdyby ludzie zamiast alkoholu pizgali ścieżki białego gówna, chyba nie wyszedłbym z domu. To dopiero odmóżdża :nuts:
"Próżnoś repliki się spodziewał
Nie dam ci prztyczka ani klapsa
Nie powiem nawet 'pies cię jebał'
Bo to mezalians byłby dla psa"
  • 2497 / 49 / 0
innyodinnych pisze:
Gwynnbleid wypowiedział się jakoś całkiem rzeczowo - jest według Ciebie paranoikiem?
Troche tak, ale mu nie mow ;)
Przeszkadzają wam, czujecie się przy nich nieswojo, uprzedzacie się na zasadzie "on pewnie myśli że jest lepszy ode mnie bo trzeźwy
No, mi to brzmi jak lekka paranoja, cos w stylu "oni na mnie patrza/wiedza", jak sie jest na tripie :)
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2010 przez świetliste macki kosmicznej jaźni, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 372 / 951
świetliste macki kosmicznej jaźni pisze:
Wiekszosc osob nie kontroluje sie po lsd, amfetaminie, a calkiem spora czesc nie kontroluje sie tez na trzezwo.
Z tymi ostatnim nic nie da się zrobić, śmiem jednak twierdzić, że co do LSD większość biorąc go przewiduje nie kontrolowanie się i jest tego świadoma. Dla mnie tragedią styczności z pijakami jest ich przekonanie, że zupełnie kontrolują się przy względnie małych dawkach, które faktycznie ograniczają ich opanowanie i samokrytycyzm. Stąd kuchenne noże w brzuchach i trupy pod kołami.

Co do amfetaminy, jest jak dla mnie równie smutna i syfiasta jak alkohol.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 174 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: popierdolino »
Kurt Vonnegut pisywał pod wpyłwem alkoholu, i jego twórczość jest niesamowicie abstrakcyjna, wielowymiarowa i przechodzi palę nie jednego amatora psychodelików. Nie powinniście pisać nieprzychylnych mu recenzji tylko dla tego ze wam nie smakuje, czy przez fakt, że już naoglądaliście się ofiar naszego chorego systemu, w którym jest on powszedni jak chleb.

Sam lubię kilka lampek dobrego soft and fruity , z Chile bądź Australii najlepiej 2005. O Allachu przebacz mi!
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2010 przez popierdolino, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik popierdolino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 372 / 951
Nieno, dla niego szacun. Choć zdawało mi się, że pod wpływem jedynie wykonywał ważne telefony :-D
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2010 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Od groma pisarzy tworzyło popijając, nie ma nawet co wymieniać.

Co nie zmienia faktu, że napite towarzystwo po psychodelikach mierzi. Ty masz < >, napity ><.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.