Powód: 4HO-METi 4-aco-DMT
Nie dam ci prztyczka ani klapsa
Nie powiem nawet 'pies cię jebał'
Bo to mezalians byłby dla psa"
świetliste macki kosmicznej jaźni pisze: A mi wydaje sie wrecz przeciwnie, tryptaminy sa bardziej prospoleczne, po fen nie czuje sie zbyt dobrze w towarzystwie trzezwych ludzi, chyba, ze zjem tyle, ze sie nie kontroluje, ale to juz inna bajka ;)
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Po fenetylaminach (testowałem 2c-e i B-df) natomiast wszystko mi obojętne jest całkowicie.
Tzn po takich 40-50mg 2c-e na peaku nie dopuściłem do kontaktu z trzeźwymi i nie mam zamiaru tego robić nigdy hehe :-p
Ale tak np 15-25mg Acetoksy (w przypadku 2c-e myśle że tak 15) moge śmiało iść na jakąś impreze, bo morda mi się nie zamyka czy to od szaleńczego śmiechu czy gadania rzeczy totalnie nie w kolor... Ale dla mnie one mają wtedy sens :cheesy:
Kurwik pisze: O wiele bardziej lobię na psychodelikach towarzystwo trzeźwych niż podpitych. Dziwi mnie, ze ktokolwiek może mieć inaczej.
ludzie pijani mnie przerażają lub smucą, a mocno najebani odrażają i wywołują "wstręt" - nie do samych ludzi, ale do alkoholu i bezsensu faktu, jak można pić coś takiego i doprowadzać się do takiego stanu...
przypomina mi się historia jak po lsd "ktoś kogo nie znam" gdy zobaczył na ulicy najebanych zataczajacych sie rzygajacych ludzi, a potem najebanych dresów przez parę miesięcy był tak "zrozpaczony" alkoholem, że nie tknął nawet browara...
"ktoś kogo nie znam" lubi po umiarkowanych ilościach grzybów towarzystwo ludzi, jest wygadany, pewny siebie, empatyczny, wesoły i wyluzowany, prawie jak po MDMA, na imprezy są całkiem miłe - o ile wiemy, że nie będzie tam przypałowych czy "złych" ludzi
dodatkowo małe ilości grzybów działają pro-seksualnie, ale zupełnie inaczej niż amfetamina, koks czy gbl - raczej uwrażliwiają na konkretną osobę i jej (ukrytą) seksualność, pozwalają spojrzeć inaczej i dostrzec piękno, zamiast amfetaminowego po prostu "chce mi się ruchać"...
świetliste macki kosmicznej jaźni pisze: Rozni ludzie zachowuja sie roznie po alkocholu, staram sie unikac towarzystwa ludzi niespecjalnie przyjemnych niezaleznie od tego, na czym jestem, wliczajac w to mdma.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.