Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Salvi pisze: Takich posiadaczy życia nazywam cieńkimi Bolkami. Swoją drogą mi się lepiej śpi, jak nie upraszczam.
Pan Marcin pisze: Z tego co wiem salvinorin A drastycznie obniża poziom serotoniny co powoduje dysocjację
http://books.duckduckgo.pl/books?id=GbJSSQA ... in&f=false
tu twierdzą coś innego.
borrasca pisze: Rysy dotykają rysopodatnych.
borrasca pisze: Niektórzy lubią tego typu stwierdzenia. Upraszczają światopogląd i śpi się dzięki temu dużo lepiej.
leiche pisze: Jeśli to prawda, że uczniowie świadczą o swoim nauczycielu, to ów adiunkt dorobił się swojego trefnego tytułu na publikacjach w gazetce osiedlowej.
Jestem niedowiarkiem jeśli chodzi o te wszystkie psychodeliczne oświecenia, ale szałwii zwyczajnie się boję.
Nie chcę być wśród tych, "którzy więcej czują i inaczej rozumieją i dlatego bardziej cierpią, a których często nazywamy schizofrenikami". Mam powody żeby obawiać się psychotycznego przewrotu.
Jestem niedowiarkiem jeśli chodzi o te wszystkie psychodeliczne oświecenia, ale szałwii zwyczajnie się boję.
Nie chcę być wśród tych, "którzy więcej czują i inaczej rozumieją i dlatego bardziej cierpią, a których często nazywamy schizofrenikami". Mam powody żeby obawiać się psychotycznego przewrotu.
Zjadłbym kodeinę ale nie chcę skończyć na dworcu, sępiąc kasę na odpał. :rolleyes:
umre pisze: Z tym antydepresyjnym efektem szałwii nie jest tak prosto. Przy odpowiednim S&S na pewno zdziała cuda, sam susz i te niższe pułapy spektrum doświadczenia, są całkiem euforyczne i podnoszą humor. Natomiast palenie do granic, żeby zobaczyć co jest dalej, ekstrakty, mogą przywołać całkiem silną depresję albo odklejenie nawet do samobójstwa - znany przykład z usa - główny argument za delegalem tej boskiej rośliny w wielu stanach.
Przykład amerykański na depresyjne efekty szałwii jak tak samo warty poważnego traktowania, jak te opowiastki o typach na kwasie, co myśleli, że potrafią latać i wyskakiwali przez okna.
Hermann Hesse
is busy dying
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.