Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Salvi pisze: Takich posiadaczy życia nazywam cieńkimi Bolkami. Swoją drogą mi się lepiej śpi, jak nie upraszczam.
Pan Marcin pisze: Z tego co wiem salvinorin A drastycznie obniża poziom serotoniny co powoduje dysocjację
http://books.duckduckgo.pl/books?id=GbJSSQA ... in&f=false
tu twierdzą coś innego.
borrasca pisze: Rysy dotykają rysopodatnych.
borrasca pisze: Niektórzy lubią tego typu stwierdzenia. Upraszczają światopogląd i śpi się dzięki temu dużo lepiej.
leiche pisze: Jeśli to prawda, że uczniowie świadczą o swoim nauczycielu, to ów adiunkt dorobił się swojego trefnego tytułu na publikacjach w gazetce osiedlowej.
Jestem niedowiarkiem jeśli chodzi o te wszystkie psychodeliczne oświecenia, ale szałwii zwyczajnie się boję.
Nie chcę być wśród tych, "którzy więcej czują i inaczej rozumieją i dlatego bardziej cierpią, a których często nazywamy schizofrenikami". Mam powody żeby obawiać się psychotycznego przewrotu.
Jestem niedowiarkiem jeśli chodzi o te wszystkie psychodeliczne oświecenia, ale szałwii zwyczajnie się boję.
Nie chcę być wśród tych, "którzy więcej czują i inaczej rozumieją i dlatego bardziej cierpią, a których często nazywamy schizofrenikami". Mam powody żeby obawiać się psychotycznego przewrotu.
Zjadłbym kodeinę ale nie chcę skończyć na dworcu, sępiąc kasę na odpał. :rolleyes:
umre pisze: Z tym antydepresyjnym efektem szałwii nie jest tak prosto. Przy odpowiednim S&S na pewno zdziała cuda, sam susz i te niższe pułapy spektrum doświadczenia, są całkiem euforyczne i podnoszą humor. Natomiast palenie do granic, żeby zobaczyć co jest dalej, ekstrakty, mogą przywołać całkiem silną depresję albo odklejenie nawet do samobójstwa - znany przykład z usa - główny argument za delegalem tej boskiej rośliny w wielu stanach.
Przykład amerykański na depresyjne efekty szałwii jak tak samo warty poważnego traktowania, jak te opowiastki o typach na kwasie, co myśleli, że potrafią latać i wyskakiwali przez okna.
Hermann Hesse
is busy dying
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.