Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
Hedon pisze:
Przeciez to jest 30 kapsułek omg a ile to wpierdzielasz juz czasu ?
Byś widział niedawno moje zapasy kodeiny na weekend, to dopiero byś padł, hurtownie mógłbym wtedy otworzyć:P.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Skad wy bierzecie kase na kode to ja nie wiem. Rozumiem czysta w platkach za 10zl ponad 2 gramy czystej kody, ale ponad 5zl za paczke antka/thio miec to na jedna faze wydajemy 20-25zl. Przy czestotliwosci powiedzmy 3 razy w tygodniu to idzie ponad 300zl na sama kode. A wiekszosc kodziarzy bierze co innego jeszcze czy pije alko. Nie wiem w jakim wieku jest wiekszosc kodziarzy, czy starzy daja im kase i sami jeszcze zarabiaja, ale dla mnie jest to nie do pomyslenia. Widac sila uzaleznienia od kodeiny jest ogromna. W koncu to w watrobie staje sie morfina, wiec nie ma sie co dziwic.
  • 678 / 2 / 0
Sam na to zarabiam, w szczytowym okresie wydawałem około 2000 złotych na miesiąc (ale to były ostatnie dwa miesiące), na początku tego roku było około 1000, później z rosnącą tolerancją się zwiększało. Żeby ktoś mi nie zarzucił, nie chwalę się, bo miałem z tego powodu ogromnego doła i teraz kiedy nie biorę kody to można by prawie powiedzieć, że jestem szczęśliwym człowiekiem.
Aha, zaraz ktoś napiszę, że hera już by taniej wyszła i może ma rację ale tylko na początku. Raz że nie mam dojścia i nawet nie próbowałem szukać, dwa, że bym wpadł w to po uszy i z tego mógłbym już się nie wygrzebać.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
teraz kiedy nie biorę kody
Znaczy rzuciles kode? Nie bierzesz wcale? Jesli tak to gratuluje, bo nie pamietam zeby ktos wyszedl z niby lekkiego uzaleznienia uwazanej za slaby opiat kodeiny.
  • 678 / 2 / 0
No cóż, nie jest tak do końca. Leczę się buprenorfiną. Nie wiem czy wyjdę całkowicie, czy nie, ale przynajmniej zaoszczędzę kupę kasy. Na szczęście buprenorfina nie powoduje u mnie prawie żadnych opiatowych efektów, więc jakaś szansa istnieje. Ale samemu m isię raczej nie uda, na szczęście moja matka mnie wspiera, chociaż mówiąc delikatnie nie jest szczęśliwa z powodu mojego nałogu.
bo nie pamietam zeby ktos wyszedl z niby lekkiego uzaleznienia uwazanej za slaby opiat kodeiny.
Tutaj właśnie tkwi problem, że kodeina jest uważana za słaby opiat, bo sam wychodziłem z takiego założenia i nie potrafiłem w odpowiednim momencie powiedzieć stop. Heroiny się zawsze bałem i to strasznie, bo wiedziałem, że jeśli w to wejdę to już nie wyjdę, dlatego nie szukałem kontaktów, dojścia, etc. Kodeinę kupujesz w aptece, legalnie, bez problemu. Faza jest przyjemna, lajtowa, funkcjonujesz normalnie i tu tkwi haczyk. Ale ja jestem skarjnym przypadkiem (co już pisałem w innym dziale) i nie powinienem być brany za wzorcowy przypadek uzależnionego od kodeiny. Co ciekawe nic innego mnie tak nie uzależniło, ani papierosy (palę w knajpie do piwa, czyli rzadko), prawie w ogóle nie piję alkoholu (czasami lampkę wina, albo piwo ale w małych ilościach), stymulanty mi w ogóle nie podchodzą. Za to opiaty i benzodiazepiny jak najbardziej. Żeby nie było że kompletnie offtopuję, to tak samo by było z tramadolem. W ogóle przygodę z opiatami zaczałem od tramadolu. Na początku było raz na tydzień 100 mg, później coraz częściej, aż skończyło się na ciągu po 300-400 mg codziennie i gdyby nie to, że mi się skończył to by było jak z kodeiną. Ehh ale to dawno było (już ponad 5 lat), pamiętam jak zaczynałem i jak wziąłem pierwszą dawkę przed korkami z matmy przygotowywującymi do matury. Wtedy się zakochałem od pierwszego zażycia w opiatach;).
Dyskusji o kodeinie nie ma co tutaj kontynuować, od tego jest temat Kodeina - uzależnienie.
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2009 przez Cypress, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hedon »
Jaka wy kodeine wcinacie i w jakiej postaci ? Z tego co juz ogarnalem jest to podobne do Trampka i morfiny tak ?
  • 1384 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
Hedon pisze:
Jaka wy kodeine wcinacie i w jakiej postaci ? Z tego co juz ogarnalem jest to podobne do Trampka i Morfiny tak ?
nie.Nie jest podobne do trampka.Jest podobne do Morfiny w sensie działania ale kodą nie jest tak prosto się naćpać jak pania Morfiną.Kode też się kupuje w aptece;)
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Cypress pisze:
Ale ja jestem skarjnym przypadkiem (co już pisałem w innym dziale) i nie powinienem być brany za wzorcowy przypadek uzależnionego od kodeiny. Co ciekawe nic innego mnie tak nie uzależniło, ani papierosy (palę w knajpie do piwa, czyli rzadko), prawie w ogóle nie piję alkoholu (czasami lampkę wina, albo piwo ale w małych ilościach), stymulanty mi w ogóle nie podchodzą. Za to opiaty i benzodiazepiny jak najbardziej.
Jestem w niemal identycznej sytuacji, czytając tego posta odnosze wrażenie, że sam go napisałem ;]
Z wydawaniem kasy też mam podobnie i z leczeniem się buprą również. Nie ma na tym forum innej osoby, której sytuacja była by tak podobna do mojej :nuts:
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 1384 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
tak kodzia klepie milej niż tramadol.dobrze miksuje sie takie środki dzis właśnie taki miks sobie zaaplikuje-bedzie to pożegnanie z opio na jakiś czas(3-4tygodnie)zjadam resztke tramca jaka mi pozostała(700mg)do tego wypije 600kody a potem odpoczywam od opio-ale tylko po to aby zbić tolerancje która rośnie nawet jak się nie napierdala ciągów-to właśnie jest w tej zabawie najgorsze-z każdym zażyciem coraz ciężej sie dobrze naćpać :-/ czuć niedosyt i wrecz smutek.
  • 678 / 2 / 0
A u mnie ostatnio było odwrotnie. Ciągle tylko koda i koda. Raz udało mi się znaleźć receptę na tramal (w śmietniku sobie leżała, nie grzebałem tylko centralnie na samym wierzchu, przed apteką, z resztą opisałem to w temacie "tramal bez recepty"), wykupiłem i muszę powiedzieć, że zadziałał na mnie dużo przyjemniej niż kodeina. Ale mogło to być spowodowane tym, że znudziłem się kodeiną i fajnie było mieć odmianę.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.