http://pl.wikipedia.org/wiki/Lormetazepam
Nie ma jeszcze tematu o tej benzodiazepinie, więc zakładam i wypowiem się krótko, zwięźle, bo nie mam czasu.
Generalnie jest to nieco słabsza, ciemniejsza, mniej euforyczna, bardziej retrospektywna siostra lorazepamu. Występuje po tym podobne wyostrzenie kolorów, jednak właśnie - wszystko jest pokryte jakąś metalicznością. Jak dla mnie to świetna benzodiazepina, zawsze lubiłem lorazepam, dlatego niemożliwe, żebym nie polubił w ogóle lormetazepamu. Ale napiszę więcej - lormetazepam jest lepszy. Gdyby produkowali tabletki 2mg albo 2,5mg, to byłbym skłonny wydawać tyle, ile wydaję za lorazepam, a nawet i więcej. Bo jest to benzodiazepina trochę mniej euforyczna, ale za to bardziej chilloutowa, wprowadzająca w ciekawy stan nostalgii za przeszłością.
Aha, minusem jest krótszy okres półtrwania od lorazepamu. Jak rano wezmę, to wieczorem już mam chcicę. Zaznaczam, że mam tolerancję pewną na pochodne benzodiazepiny.
Powód: Dodano wzór strukturalny i odnośnik do wikipedii
Pewnie też nie najgorzej uzależnia.
edit
kurwa lol dlaczego ja biorę udział w dyskusji o lekach uspakajających na forum dla narkomanów :D
a już wiem, przecież narkomanem jestem ja
z alko noctoferu zwyczajnie balabym sie zarzucac, jak na moj gust byloby za ostro (albo mam slaba glowe do alku albo moj organizm wyjatkowo nie lubi tego polaczenia, dosc ze zaden mix bezno itp typu zoplikon + alko nigdy nie konczyl sie u mnie udanie).
wydał mi się słabszy od lorazepamu, tych efektów wizualnych tez nie miałem, ale nie mam ich po żadnym benzo
zjadłem jakieś 4mg, co spowodowało tylko rozluźnienie, amnezje i senność
dawka nie była za duża bo byłem wtedy w ciągu na innych benzosach,
zdecydowanie wole lorazepam :)
pozdro
Właśnie zjadłem 600mg Tramalu i zajebałem do tego 1,5mg lormetazepamu (Noctofer).
Pozdro dla wszystkich co biorą prochy benzo w miare rozsądku oczywiście ;)
Odpiszcie w jakich dawkach to wdupcacnie ?
wezmę 2mg i śpię, dobry usypiacz.
mirror pisze: mam tego w domu trochę, bo nie widzę w tym benzo nic fajnego.
wezmę 2mg i śpię, dobry usypiacz.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.