Elkaudylio pisze: Aha - jak mniej więcej mają się dawki prometazyny do dawek dimenhydrynatu? Tzn. ile mg Dipherganu jest odpowiednikiem 50 mg Aviomarinu? Tak orientacyjnie, oczywiście.
Jeszcze jedno - czy ten lek jest cały czas swobodnie dostępny w aptekach (no na receptę, rzecz jasna)? Bo czytałem gdzieś, nie pamiętam już gdzie, że ponoć było go ciężko dostać, tak jakby miał być wycofany. Ale to chyba tylko głupie plotki, ma przecież za dużo pożytecznych zastosowań...
Innych różnic nie ma, zresztą jak powiesz, że chcesz Diphergan to nawet jak nie będzie da Tobie Promethazinum.. Nie wiem natomiast co z wypisywaniem recek samemu ponieważ Difke udawało mi się zawsze kupić bez recepty :D
Nie wpadaj dziecko na takie głupie pomysły bo sobie krzywde zrobisz.
PS. Prometazyna nie służy do wywoływania halucynacji. Dorzuć do kody.
biscuit pisze:
PS. Prometazyna nie służy do wywoływania halucynacji. Dorzuć do kody.
ps. to co Twoim zdaniem służy do ćpania jak nie koda?
Bo jak wiadomo dla niektórych apteka kończy się na OTC , a Rp Nie istnieje dla nich :D
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.