Elkaudylio pisze: Aha - jak mniej więcej mają się dawki prometazyny do dawek dimenhydrynatu? Tzn. ile mg Dipherganu jest odpowiednikiem 50 mg Aviomarinu? Tak orientacyjnie, oczywiście.
Jeszcze jedno - czy ten lek jest cały czas swobodnie dostępny w aptekach (no na receptę, rzecz jasna)? Bo czytałem gdzieś, nie pamiętam już gdzie, że ponoć było go ciężko dostać, tak jakby miał być wycofany. Ale to chyba tylko głupie plotki, ma przecież za dużo pożytecznych zastosowań...
Innych różnic nie ma, zresztą jak powiesz, że chcesz Diphergan to nawet jak nie będzie da Tobie Promethazinum.. Nie wiem natomiast co z wypisywaniem recek samemu ponieważ Difke udawało mi się zawsze kupić bez recepty :D
Nie wpadaj dziecko na takie głupie pomysły bo sobie krzywde zrobisz.
PS. Prometazyna nie służy do wywoływania halucynacji. Dorzuć do kody.
biscuit pisze:
PS. Prometazyna nie służy do wywoływania halucynacji. Dorzuć do kody.
ps. to co Twoim zdaniem służy do ćpania jak nie koda?
Bo jak wiadomo dla niektórych apteka kończy się na OTC , a Rp Nie istnieje dla nich :D
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.