ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
jak to jest?
większość mieszka z rodzicami bąć z rodziną więc jak nie uprawia na dworze to buduje growboxy, ale niektórzy mieszkają sami. I chodzi mi o uprawe nie w boxie bo o tym jest pełno, tylko o uprawie w pokoju specjalnie przeznaczonego do uprawy, bardziej to podchodzi pod uprawe komercyjną (którą notabene nikt z nas nie chce sie mieszać:P) bo poprostu więcej materiału będzie.

Uprawiał ktoś już w jakimś większym pomieszczeniu niż szafa? Jakie są różnice między pokojem, a boxem? wypowiedzcie sie o tym.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
mysle ze nie tutaj pytasz.
uderz na forum icmag, bo tutaj zdaje sie nikt nic nie uprawia oprocz sportu
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
dobrze, że ten sport uprawia, a nie jak niektóży lubią hodować ten sport

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 94 / / 0
Nieprzeczytany post autor: OldSmuggler »
omfg. a wyjaśnij mi - czym się różni growbox od pokoju prócz kubatury? A? Zatkało kakało? To lepiej postaw sobie boxa i pal mniej, bo zle z tobą. Poziom rozwoju rozwielitki.
Uwaga! Użytkownik OldSmuggler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
no niby to samo tylko dochodzi ci kilka problemow konstrukcyjnych
bo jak robisz wentylacje w growboxie to poprostu bierzesz pile wycinasz i robisz...
w growroomie juz by sie trzeba bylo wkuć w domową wentylacje.
Jak boxa bierzesz i malujesz to growroom by trzeba bylo wyszpachlowac itp a to juz nie kazdy umie :D
Moze o takie rady prezes pyta a ty go odrazu najezdzasz zamiast podzielic sie tajmeną wiedzą o szpachlowaniu scian.
  • 94 / / 0
Nieprzeczytany post autor: OldSmuggler »
po ki chuj szpachlować? opierdolić na biało nawet rozwodnionym wapnem jak araby robią i jechane. pamiętajcie dzieci - my tu nie potrzebujemy zrobić ze ściany idealnie gładkiego lustra. nic nie musi być równe.
wentylacja... dla mnie dalej nie widać różnicy, zasady takie same, tylko więcej pieprzenia się z tym wszystkim. Nie musi się wkuwać w domową wentylację - moze wyprowadzić za okno.. itd...
Uwaga! Użytkownik OldSmuggler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
Mnie narazie interesuje czy prezes chcesz budowac growroom czy tak o sobie pytasz tylko?:P
Wiem ze po 2 srednioudanych sezonach troche jestes sfrustrowany ale chyba odrazu growroomu stawiac nie musisz zbuduj boxa i po sprawie :P
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
średnio udanych??!! no chyba zartujesz!! w zaszłym rokukupiłem chyba 8 nasion z czego miałem jednego małego krzaka co topów było chyba ze 30-40 gram na oko (a jak wiadomo, że na oko to chłop w szpitalu umarł jak mówi staropolskie przysłowie), a w tym roku kupiłem 12 z czego część albo zgniła, albo ślimaki, albo roślinożercy, za miesiąc czy pułtorej kupiłem 4 sionka (+1gratis) z czego jedno przy otwieraniu straciłem w pokoju (30 min. go szukałem i nie znalazłem), wszystkie wykiełkowały ale tylko jedna suka wyrosła, jest wiielkośći LR a jest to Passion topów będe miał tak z gram, więc z tymi kilkoma liściami i domieszą tytoniu może będe miał 3 skręty!

a co do growroomu, to teraz sie tak pytam ale jak sie wyprowadze ze wśi do miasta (nie wiem kiedy czy to za rok czy za 5), będe miał mieszkanie i część pokoju, a dokładnie 2m na 3m na uprawe.

• 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Ja bym zbudował bardzo dużą szafkę, a jak się upierasz o i dwie. Lepiej tak, i mniej przypałowo jakby miał Cię ktoś odwiedzić (to przecież nie każdy z Twoich gości musi wiedzieć, że pół pokoju zarastają Ci śmiercionośne, nielegalne rośliny).
A i zabawy z tym mniej, wyszystko wychodzi tańsze i szybsze. I tak jak dobrze zbudujesz nie zdążysz wszystkiego spalić zanim Ci dojdą kolejne krzaki.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 457 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mnichu11 »
2 - 3 m to sporo ... zastanów sie ... koszty prądu na 3 metrach to możesz sporą plantację zrobić ... a sprzęt tani nie jest na początek proponował bym boxa 1m2 lampa 150w z hemp i nawozy hesi i dobre nasiona ... jak bedziesz miał efekty to na własne potrzeby wystaczy w zupełności.
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.