Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 650 / 159 / 0
Ketony insulinowka to kiepski pomysł, przede wszystkim z uwagi na stężenie.
  • 2 / / 0
Mam problem, to nie jest normalne pytanie. Jestem narkomanem od 15 lat w ciągu nie licząc odwyków brałem wszystko i znam ryzyko jak mało kto ale głównie byłem wjebany w opiaty których nie ruszam od paru lat, niestety został mi fetysz igieł i poprostu walenie w nos lub palenie jest nie dla mnie, od razu rzygam i mam zjebe po chwili.
Dość już o mnie, mam sytuacje w której znajomi nabili mi wysokiej jakości a - pvp nie wiedząc że nie palę, po lekkim podgrzaniu tematu i przemycia lufki wodą mam lekko brązowy rozstwor mimo że temat był przezroczysty jak kryształowa popielniczka twojej babci, czy mogę dostać pirogena lub coś gorszego strzelając iv ten przypalony roztwór? Filtrowałem już z 3 razy tą wodę
  • 74 / 5 / 0
Siema 10 dni temu podałem metę domięśniowo i od tego czasu bardzo boli mnie udo,ledwo co chodzę,ból się zmniejsza ale wolno,czym to smarować?diklofenak ok?
  • 2 / / 0
@WithoutSoul
Jak brak większego obrzęku to diklo plus jeśli masz jeszcze zaczerwienie/ślad po iniekcji to możesz aloesem traktować.
  • 138 / 12 / 0
Boje się ze sobie coś narobiłem . Od kilku dni wale po żyłach ketony. Raczej co wkłucie nowa igła , raczej odkażam jednorazowo . Nie zawsze wchodziło …
Czasem bąbel wyskoczył , dłonie mam popuchnięte jakbym miał jakieś stłuczenie . Jestem pokaleczony dosyć wiele siniaków No i te ręce są miejscami popuchnięte ..

Co zapobiegawczo mogę zastosować ? Cykam się ze sobie coś narobiłem !
  • 4 / 1 / 0
@Bezniku Mi się kilka razy zdarzyło doprowadzić ręce i dłonie do opłakanego stanu (siniaki, ranki, opuchlizna na obu dłoniach) kłując bez opamiętania przez dzień czy dwa, i za poradą znajomego lekarza używałem doustnie ibuprofenu oraz detreomecyny w maści w najgorszych miejscach. Powiedział mi też żebym uważnie oglądał ręce kilka razy dziennie i jeżeli zauważę ze robi sie gorzej niż było kilka godzin wcześniej to przełknąć godność i pójść na sor, bo konieczne moze być podanie silnego antybiotyku
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.