Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 533 / 73 / 0
dzisiajjezus_chytrus pisze:
^
Najlepiej właśnie tak i powinni dać se spokój. Choć podobno nadal zdarza się, że zatrzymują susz i robią "dochodzenie".
Na FB widziałem ostatnio "kronikę kryminalną" - ujęto jakiegoś małolata z ileś tam G zioła. Na zdjęciu pudełko Aurory... Ch*j mnie strzela, że na to idą nasze podatki. Zastanawia mnie, co jest największym blokerem jeśli chodzi o legalizację. Nie wierzę, że nie widzą korzyści, jakie się z tym wiążą i jak można by taką legalizację pięknie sprzedać konserwatywnym wyborcom. Obstawiam koncerny farmaceutyczne i kościół.
tez to widzialem.... sam bylbym w szoku ze umiescili zdjecie medyka na kryminalkach, ale czy majac 15 lat mlody dostalby legalnie recepte? xD

modified gas wyglada bardzo interesujaco, chyba sie skusze za namowami - strony hodowcow mowia same za siebie. czy to nie jest tak, że jesli kierownik apteki jest kumaty, moge z nim pogadac i bez problemu sprowadzą mi pożądany susz?
  • 50 / 4 / 0
@up no dokładnie jak kierownik w porządku to pogadaj z nim. On wtedy złoży zamówienie u swojego przedstawiciela i za kilka dni będziesz miał susz u siebie. Modified Gas petarda. I co ważne że jakość jest bardzo wysoka śmiem twierdzić że to najlepszy susz e historii medycznej w Polsce . Wszystkie 3 strainy od green carat które Cantourage rozprowadza po aptekach, a mianowicie Modified Gas, Orange Cake i Pave S1, Gelato 33 też spoko ale to już nie green carat.
  • 12844 / 2506 / 0
W tych komentarzach ludzie słusznie pisali, że młody równie dobrze mógł mieć 2 litry wódki. Chyba nie trzeba pisać, czym potencjalnie mógłby sobie zrobić krzywdę.
Też jestem zdania, żeby jarać w wieku 15 lat, to przesada, ale od tego są rodzice, a nie policja. Teraz pewnie ekspertyza itp - sprawa na kilkanaście / kilkadziesiąt tysięcy zł z naszych podatków.

Sam nie wiem, co musi się stać, żeby zluzowali u nas prawo jak w Niemczech. Większość moherów już wymarła i nie wydaje mi się, żeby taki ruch miał partii rządzącej zaszkodzić. Mogą przytoczyć liczne przykłady innych krajów, pokazać piękne wykresy itd. Przedstawić sprawę jako zakończenie wojny z wiatrakami, żeby policja w końcu zaczęła zajmować się czymś pożytecznym.
  • 50 / 4 / 0
04 sierpnia 2026Kochanek Heleny pisze:
Chemango Kush 29%. Nowość od Aurory.
Trochę popcorn, 480 za 10, ale to jedyne wady.
Zapach cuuudowny. Kolor topkow też. Działanie trudno oceniać po pierwszym buchu.
Ale jest lepiej niż Blood orange kush.
Może nawet lepiej niż Sourdough Aurory.

IMG_20260804_031226457.jpg
Ładny bardzo ładny, podobny do gelato 33 troche
  • 50 / 4 / 0
14 lipca 2026awonor pisze:
właśnie szukam hybrydy, czyste sativy już mnie męczą, a czyste indiki rzadko działają tak jak lubię. ten bok dziala fajnie na innych, to po prostu we mnie jest problem i to nie moja odmiana. black jelly juz sie konczy powoli, ale opinia o tym ze aurora jest przesuszona sklania mnie ku kush mints
lekarze robią problemy z wypisywaniem wiekszego zapasu (30-40g), argumentujac tym ze nie chce tak czesto placic za wizyte/moje dawkowanie jest jednak wyzsze niz zalecane, czy walic prosto z mostu?

Edit @jezus_chrystus
Sugeruje się dawkowaniem które mam wpisane, 4x0,25 na każdej z dwóch odmian
Zależy jaka klinika niektórzy dają tylko 10 góra 20 na miesiąc a niektórzy i dadzą ci 45 na miesiąc.

Jak lubisz hybrydy sativa to też polecam ci Gelato 33 mak 1 no i koniecznie zobacz Orange Cake
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.