Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2108 / 349 / 0
18 czerwca 2026jezus_chytrus pisze:
Szkoda, że CBD śladowe ilości, ale to właściwie standard, którego nie rozumiem.
Raczej żaden to problem. Jak mam ochotę na fazę przygłuszoną CBD, dosypuję suszu CBD po prostu do zioła...
A cbd wysokiej jakosci mozna kupić na allego tego duzo za grosze. CBD spłyca faze mi pasuje, ze odmiany w aptece (te co lubie) mają tego niewiele. Mogę sobie dodać, a jakby bylo duzo i za słabo, to już nic nie mogę :liść:
like the others before you
one by one we will take you
  • 1050 / 149 / 0
12 lipca 2026awonor pisze:
Ostatnio kumpel kupował delahaze, 550 za dyszke :v

Widzę że w moim mieście w większości aptek mają Farm Gas, Electric Honeydew, Black Jelly i Sourdough. Przed wizytą zadzwonię zapytać co mają na promocji chyba i wezmę coś z tego zestawu - z tego co czytam nie zawiodę się żadną pozycją
Electric Honeydew ja używam czysto produktywnie. Cała moc jest moim zdaniem w długości highu. Nie ma tu imo fajerwerków żadnych, poza wyglądem itd.

Farm Gas i Sourdough są bardziej rozrywkowe, Sour może być też stricte do spania, ale niekoniecznie.

Mac 1 Cantourage to imo ta sama kategoria co Electric Honeydew. Moje ulubione sativy razem z ghost train haze który niestety strasznie zdrożał ostatnio.
  • 14 / 1 / 0
Mac1 Cantourage to hybryda 50/50. Początkowe wejście euforycznie energetyczne, natłok myśli, chęć do działania, przy większej dawce u mnie występuje lekka panika i atak lęky, po godzinie u mnie występuje sedacja typowa po indice.

Zajebista hybryda 50/50 która traktuje osobiście jak sative z efektem przeciwbólowym na moje dolegliwości oraz bardzo dobrze rozluźnia mięśnie. Zapraszam do dyskusji leczę się medyczna już od 5 lat i próbowałem praktycznie wszystkie szczepy i producentów.

Moje top to canopy growth i Cantourage. Aurora z tymi przesuszonymi kwiatami i cena z kosmosu w ogóle nie ma podlotu do tamtych.
  • 520 / 71 / 0
właśnie szukam hybrydy, czyste sativy już mnie męczą, a czyste indiki rzadko działają tak jak lubię. ten bok dziala fajnie na innych, to po prostu we mnie jest problem i to nie moja odmiana. black jelly juz sie konczy powoli, ale opinia o tym ze aurora jest przesuszona sklania mnie ku kush mints
lekarze robią problemy z wypisywaniem wiekszego zapasu (30-40g), argumentujac tym ze nie chce tak czesto placic za wizyte/moje dawkowanie jest jednak wyzsze niz zalecane, czy walic prosto z mostu?

Edit @jezus_chrystus
Sugeruje się dawkowaniem które mam wpisane, 4x0,25 na każdej z dwóch odmian
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2026 przez awonor, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 12808 / 2490 / 0
To zależy pewnie od kliniki i lekarza. 30-40g na 3 miesiące to nie są jakieś ogromne ilości. Dokładnie tak argumentuj - chcesz zapas na 3 miesiące, bo wizyty i zioło drogie.
  • 91 / 16 / 0
U mnie w przychodni konopnej 45g na 3 msc na każdej wizycie wypisują (poza pierwszą). Ale ziomek co wziął 20 i wrócił po ponad 2 miesiącach to prosząc o 45 uslyszal, ze po co panu tak dużo, skoro 20
starczyło prawie na kwartał :D więc trzeba palić zapasy i stawiać się w przychodni systematycznie co 3 miechy.
  • 2108 / 349 / 0
Kochanek heleny pisze:
Electric Honeydew ja używam czysto produktywnie. Cała moc jest moim zdaniem w długości highu. Nie ma tu imo fajerwerków żadnych, poza wyglądem itd.
No, działanie czuć naprawdę długo. Co do mocy, moim zdaniem to waga ciężka i mocno mnie gniecie przy dawkach od 0.12 wzwyż ale 0.08 już daje satysfakcjonujące efekty.
14 lipca 2026liukang pisze:
Mac1 Cantourage to hybryda 50/50. Początkowe wejście euforycznie energetyczne, natłok myśli, chęć do działania, przy większej dawce u mnie występuje lekka panika i atak lęky, po godzinie u mnie występuje sedacja typowa po indice.

Zajebista hybryda 50/50 która traktuje osobiście jak sative z efektem przeciwbólowym na moje dolegliwości oraz bardzo dobrze rozluźnia mięśnie. Zapraszam do dyskusji leczę się medyczna już od 5 lat i próbowałem praktycznie wszystkie szczepy i producentów.

Moje top to canopy growth i Cantourage. Aurora z tymi przesuszonymi kwiatami i cena z kosmosu w ogóle nie ma podlotu do tamtych.
No widzisz ja z kolei trafiałem na suchy wiór od CG i nigdy już tego nie tknę.
Cantourage bardzo dobre, co do aurory to zależy od odmiany. Nigdy nie trafiłem na suchego Electric Honeydew
like the others before you
one by one we will take you
ODPOWIEDZ
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.