dzisiajjezus_chytrus pisze: ^
Najlepiej właśnie tak i powinni dać se spokój. Choć podobno nadal zdarza się, że zatrzymują susz i robią "dochodzenie".
Na FB widziałem ostatnio "kronikę kryminalną" - ujęto jakiegoś małolata z ileś tam G zioła. Na zdjęciu pudełko Aurory... Ch*j mnie strzela, że na to idą nasze podatki. Zastanawia mnie, co jest największym blokerem jeśli chodzi o legalizację. Nie wierzę, że nie widzą korzyści, jakie się z tym wiążą i jak można by taką legalizację pięknie sprzedać konserwatywnym wyborcom. Obstawiam koncerny farmaceutyczne i kościół.
modified gas wyglada bardzo interesujaco, chyba sie skusze za namowami - strony hodowcow mowia same za siebie. czy to nie jest tak, że jesli kierownik apteki jest kumaty, moge z nim pogadac i bez problemu sprowadzą mi pożądany susz?
Też jestem zdania, żeby jarać w wieku 15 lat, to przesada, ale od tego są rodzice, a nie policja. Teraz pewnie ekspertyza itp - sprawa na kilkanaście / kilkadziesiąt tysięcy zł z naszych podatków.
Sam nie wiem, co musi się stać, żeby zluzowali u nas prawo jak w Niemczech. Większość moherów już wymarła i nie wydaje mi się, żeby taki ruch miał partii rządzącej zaszkodzić. Mogą przytoczyć liczne przykłady innych krajów, pokazać piękne wykresy itd. Przedstawić sprawę jako zakończenie wojny z wiatrakami, żeby policja w końcu zaczęła zajmować się czymś pożytecznym.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.