Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 533 / 73 / 0
dzisiajjezus_chytrus pisze:
^
Najlepiej właśnie tak i powinni dać se spokój. Choć podobno nadal zdarza się, że zatrzymują susz i robią "dochodzenie".
Na FB widziałem ostatnio "kronikę kryminalną" - ujęto jakiegoś małolata z ileś tam G zioła. Na zdjęciu pudełko Aurory... Ch*j mnie strzela, że na to idą nasze podatki. Zastanawia mnie, co jest największym blokerem jeśli chodzi o legalizację. Nie wierzę, że nie widzą korzyści, jakie się z tym wiążą i jak można by taką legalizację pięknie sprzedać konserwatywnym wyborcom. Obstawiam koncerny farmaceutyczne i kościół.
tez to widzialem.... sam bylbym w szoku ze umiescili zdjecie medyka na kryminalkach, ale czy majac 15 lat mlody dostalby legalnie recepte? xD

modified gas wyglada bardzo interesujaco, chyba sie skusze za namowami - strony hodowcow mowia same za siebie. czy to nie jest tak, że jesli kierownik apteki jest kumaty, moge z nim pogadac i bez problemu sprowadzą mi pożądany susz?
  • 47 / 4 / 0
@up no dokładnie jak kierownik w porządku to pogadaj z nim. On wtedy złoży zamówienie u swojego przedstawiciela i za kilka dni będziesz miał susz u siebie. Modified Gas petarda. I co ważne że jakość jest bardzo wysoka śmiem twierdzić że to najlepszy susz e historii medycznej w Polsce . Wszystkie 3 strainy od green carat które Cantourage rozprowadza po aptekach, a mianowicie Modified Gas, Orange Cake i Pave S1, Gelato 33 też spoko ale to już nie green carat.
  • 12844 / 2505 / 0
W tych komentarzach ludzie słusznie pisali, że młody równie dobrze mógł mieć 2 litry wódki. Chyba nie trzeba pisać, czym potencjalnie mógłby sobie zrobić krzywdę.
Też jestem zdania, żeby jarać w wieku 15 lat, to przesada, ale od tego są rodzice, a nie policja. Teraz pewnie ekspertyza itp - sprawa na kilkanaście / kilkadziesiąt tysięcy zł z naszych podatków.

Sam nie wiem, co musi się stać, żeby zluzowali u nas prawo jak w Niemczech. Większość moherów już wymarła i nie wydaje mi się, żeby taki ruch miał partii rządzącej zaszkodzić. Mogą przytoczyć liczne przykłady innych krajów, pokazać piękne wykresy itd. Przedstawić sprawę jako zakończenie wojny z wiatrakami, żeby policja w końcu zaczęła zajmować się czymś pożytecznym.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.