Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 52 / 6 / 0
Panowie i panie spróbujcie nowe cantourage !! Najbardziej wilgotne, żywiczne, pełne terpenu, inna liga serio cena u mnie w aptece od 404 do 407 zł za 10gram. Modified Gas, Orange Cake, Pave S1 każdy rzemieślniczy temat, robiony przez firmy małe rodzinne kanadyjskie. Serio to przeskok w inną galaktykę jeśli chodzi i jakość suszu wiadomo każdy lubi co innego ale terpenu wilgotności i praktycznie 90% samych dużych topów to jest gamechsnger. Przy tym autora to jak s-lab wypada
  • 533 / 74 / 0
ja ostatnio trafiłem bardzo dobrze z odmianami w końcu. Sourdough oraz Black Jelly, zapas na miesiąc, za każdym otwarciem opakowania morda się cieszy :)

No i cenowo moim zdaniem całkiem spoko, udało mi się znależć piątke Black Jelly za <100zł
  • 1053 / 149 / 0
04 sierpnia 2026jezus_chytrus pisze:
^
Prawda to, że wyjątkowo suche jak na Aurorę? (widziałem tylko recenzje z UK). Jak działanie nasenne (dla mnie kluczowe)? Wbija w fotel, czy niekoniecznie?
Jak pachnie poza tym, że "cudownie"? (w sensie co czuć). Pytam, bo przymierzam się do "porady" i to jest póki co mój pierwszy wybór.
Co warto wziąć jako numer 2? (coś mniej nasennego - może być sativa nawet).
Pachnie cali. Bardzo wyraźnie. Taka chemiczna cukiernia, słodka i przyjemna. Ciężka.
Działanie nasenne lepsze ma chyba Sourdough Aurory też 29 i lepsze będzie cenowo przez najbliższe pewnie tygodnie.
  • 52 / 6 / 0
Aurora to wiór przy Cantourage nowych.
  • 533 / 74 / 0
A jak wychodzi cenowo? Są opakowania 15g? Masz może fotki? :) fakt, aurora jest dosyć sucha ale objętościowo wychodzi spoko
  • 825 / 144 / 0
Aurora i Canpy Growth były dobre na początku czyli kilka lat temu jak był mały wybór producentów. Teraz nic bym od nich nie wziął bo ich susz jest paskudny i przesuszony.
  • 52 / 6 / 0
09 sierpnia 2026awonor pisze:
A jak wychodzi cenowo? Są opakowania 15g? Masz może fotki? :) fakt, aurora jest dosyć sucha ale objętościowo wychodzi spoko
Opakowania po 10 gram, foty mam jasna sprawa, ale nie mam teraz możliwości wrzucenia.

Cenowo zajebiście ! Od 400 do 407 zł za 10g

Jest taki puszek żeby zapewnić komorę wystarczy 150 mg. Przy aurora musiałem ładować po 250mg żeby była komora pełna mówię o waporyzacji.

Wygoogloj sobie green carat Kanada. To producent craftoey, mała rodzinna firma oni produkują dla Cantourage zobaczysz ich stronę to bedziesz wiedział o co chodzi.
  • 55 / 14 / 0
a jak mnie szkieły trzepnął z ziolem legalnym to jak sie tlumaczyc pokazac im recepte na ikp czy co
  • 12845 / 2506 / 0
^
Najlepiej właśnie tak i powinni dać se spokój. Choć podobno nadal zdarza się, że zatrzymują susz i robią "dochodzenie".
Na FB widziałem ostatnio "kronikę kryminalną" - ujęto jakiegoś małolata z ileś tam G zioła. Na zdjęciu pudełko Aurory... Ch*j mnie strzela, że na to idą nasze podatki. Zastanawia mnie, co jest największym blokerem jeśli chodzi o legalizację. Nie wierzę, że nie widzą korzyści, jakie się z tym wiążą i jak można by taką legalizację pięknie sprzedać konserwatywnym wyborcom. Obstawiam koncerny farmaceutyczne i kościół.
  • 53 / 43 / 0
Oni mają w dupie legalizację i wszystko mają policzone. Zgarną nowy elektorat (promile może z 1% wyborców), a zniechęcą ten konserwatywny (zapewne znacznie więcej). Nie opłaca im się taki zabieg.

A swoją drogą jak tam polska medyczna po 8 latach wprowadzenia? Jest coś, czy nadal Niemcy, Kanada i reszta świata... Tutaj już na pewno koncerny.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.