Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 9700 / 1911 / 2
wczoraj01hfa pisze:
Podam poraz kolejny ten przykład z konowałem, depresją i zaburzeniami lękowymi, konował zamiast leczyć zaburzenia lękowe które są tak uciążliwe że powodują depresje, myśli S i łapanie się wszystkiego zabiera się do leczenia depresji której się nie da wyleczyć bez jej przyczyny.
Otóż to,.otóż to. I o tym cały czas pisze.
Sztuka nie jest komuś wrzucić leki ale poznać czemu coś się dzieje. Do tego warto porobić badania, bo tak depresja jak i lęki często robią birdel w hormonach czy deficytach.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 43 / 7 / 0
wczorajCloneserSztuki pisze:
@01hfa na jakiej podstawie twierdzisz że nie leczy zaburzeń lękowych tylko depresję?
Ps. Depresja melancholijna przyczynia się do największej liczby samobójstw, ponieważ człowiek nie czuje totalnie nic.
Na podstawie diagnoz "lekarzy" do których chodziłem, dziwnym trafem jak zacząłem brać leki na nerwice to depresja zniknęła co prawda udał mi się za 5 psychiatrą, to był tylko przykład ale jak najbardziej trafny który sprawdza się u masy osób bo lekarze niestety często wyzej srają niż dupe mają.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.