Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5979 / 1234 / 43
16 lipca 2025dirtybitch pisze:
Czy ktoś może ocenić działanie wynalazku o nazwie "multigel remover" (duckduckgo it) w porównaniu do standardowego oczyszczacza felg?
To jeden z najlepszych sortów jaki miałem okazję konsumować. W postaci żelu. Zakon poleca !
Notabene mam od nich długopis i puste butle.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1067 / 316 / 5
16 listopada 2025command607 pisze:
Hej, witam wszystkich!
Czy wie ktoś/ma pomysł jak aktywować receptor GHB w naturalny sposób?
Najbardziej naturalny to jest chyba testosteron, też jest agonistą gaba z tego co pamiętam.
Z naturalnych źródeł to wydaje mi się, że GHB występuje w czerwonych winogronach. Wydaje mi się, że zwłaszcza w skórce owego grona. Ale nie wiem ile tam tego jest i ile byś musiał zjeść winogron żeby poczuć działanie.
Swoją drogą wydaje mi się, że nasze, polskie, małe i zimne winogrona mają całkiem sporo tego GHB w stosunku do wagi. Sporo, to znaczy, więcej mg GHB na 1kg winogron niż ma to miejsce przy importowanych winogronach z południa. W moim odbiorze wytrawne czerwone wina dają trochę inny profil działania (inny niż same %) co mogłoby wskazywać, że to GHB tam zawarte działa jakoś faktycznie. Ale wydaje mi się że to palcem po wodzie pisane wszystko, a GHB występuje w tak śladowych ilościach, że to śmiechu warte.
Tak więc, z naturalnych sposobów to siłownia i tłuszcze w diecie
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 3 / 2 / 0
16 listopada 2025command607 pisze:
Hej, witam wszystkich!
Czy wie ktoś/ma pomysł jak aktywować receptor GHB w naturalny sposób?
Organizm nie trzyma GHB jako „ukrytej dopalającej substancji”, tylko jako bardzo drobny element układu metabolicznego. To jest cząsteczka, która powstaje przy okazji przemian GABA i energii w neuronie. Jej poziom jest niski i bardzo pilnowany. Nie dlatego, że natura jest złośliwa, tylko dlatego, że gdy zaczyna być jej więcej niż trzeba, to zwykle znaczy, że coś w metabolizmie nie działa jak powinno.

Jeśli poziom GHB rośnie patologicznie, jak w rzadkich defektach enzymatycznych, efektem nie jest „lepszy sen i większa wrażliwość”, tylko problemy neurologiczne. To pokazuje, że organizm nie traktuje tej ścieżki jako czegoś do swobodnego podkręcania.

Dlatego nie ma bezpiecznej, naturalnej metody, która realnie zwiększy GHB w sposób odczuwalny. Można poprawić sen, regulować GABA, zadbać o mitochondria, zmniejszyć stres. To zmienia tło metaboliczne. Ale nie powoduje, że nagle receptor GHB zaczyna pracować na „wyższym biegu”.

Jeśli poziom GHB rośnie znacząco, to w fizjologii jest to sygnał ostrzegawczy, nie optymalizacyjny.
  • 29 / 12 / 0
Czy GBL można mieszać z GHB i czy w ogóle ma to sens?
  • 224 / 34 / 1
@Reanimated

GBL jest prolekiem GHB, czyli w organizmie człowieka szybko się w niego przekształca. Efekty spożycia są więc prawie identyczne, różnią się minimalnie intensywnością i czasem trwania. Odpowiedz sobie sam :)
Narkotykom mówię nie wiem. Nie odpowiadam na pytania o źródła na PW.
  • 7 / 1 / 0
Dzień Dobry,
Szukuje nam się z dziewczyną pierwszy raz po GBL :)

Pytanie brzmi, czy 1ml na 70kg wagi jest ok? :) (kobieta)
Po jakim czasie "dolewka"?

Największy strach, to depresja oddechowa - jak z nią walczyć gdy wystąpi? Jest jakiś magiczny sposób?

Słyszałem też, że pierwszy raz po GBL wcale nie musi być lepszy od upojenia alkoholem - prawda to?
  • 73 / 34 / 0
@tlustykot21

Przede wszystkim — przy GBL nie ma czegoś takiego jak „bezpieczna dawka dla każdego”, bo różnice między ludźmi są ogromne, a stężenie bywa różne zależnie od źródła. To właśnie dlatego ten środek potrafi być zdradliwy. 0,5 ml różnicy może zrobić przeskok od „przyjemnie” do „odleciałem i rzygam przez sen”.

Na pierwszy raz imo lepiej za mało niż za dużo. Szczególnie u dziewczyny. No i absolutnie:

- żadnego alkoholu,
- żadnych benzo/opiatów/gabapentyn/pregabaliny,
- ostrożnie ze stimami, bo maskują sedację.

Największy błąd ludzi przy GBL to „nic nie czuję, doleję”. A potem po 15 minutach nagle wyłączenie systemu. Dolewki robi się dopiero wtedy, kiedy masz pełny obraz działania pierwszej dawki, a nie „na wyczucie po chwili”.

Co do depresji oddechowej — nie ma magicznego domowego antidotum. Jeśli ktoś:

- nie reaguje normalnie,
- ciężko go dobudzić,
- oddycha bardzo wolno / nieregularnie,
- sinieje,
to nie „daj mu się przespać”, tylko sytuacja medyczna. Pozycja boczna ustalona i telefon po pomoc, zamiast czekania aż „zejdzie”.

A jeśli chodzi o działanie — dla części ludzi pierwsze doświadczenie faktycznie jest bardziej jak „dziwny alkohol premium” niż jakiś kosmiczny haj. Euforia, rozluźnienie, gadatliwość, zwiększona bliskość. Inni z kolei od razu mówią „wow”. Bardzo zależy od oczekiwań, settingu i organizmu.
  • 618 / 148 / 0
@OjciecPio2 Ale pozycja boczna ustalona to jest po aby zapobiec zadlawieniu wymiocinami, lub językiem. W opisywanym przypadku albo nie dajemy delikwentowi zasnąć, albo zaczynamy bezzwłocznie RKO.
  • 30 / 2 / 0
Warto też dodać, że przy GBL/GHB największym problemem jest bardzo stroma krzywa dawkowania i krótki czas między „jest fajnie” a „organizm się wyłącza”. Dlatego te substancje są dużo bardziej zdradliwe niż wielu osobom się wydaje, szczególnie przy redosowaniu co kilkadziesiąt minut.
  • 454 / 13 / 0
Przy odstawce jaki był przelicznik, czy dobrze pamiętam, że do 10ml = 25mg baklo ?
Tak swoją drogą czy coś się zmieniło w przeliczaniu dawki GBL na BDO, mianowicie kiedyś się mówiło że 1ml G to jakieś 1,5 ml BDO
ODPOWIEDZ
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.