Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
16 lipca 2025dirtybitch pisze: Czy ktoś może ocenić działanie wynalazku o nazwie "multigel remover" (duckduckgo it) w porównaniu do standardowego oczyszczacza felg?
Notabene mam od nich długopis i puste butle.
16 listopada 2025command607 pisze: Hej, witam wszystkich!
Czy wie ktoś/ma pomysł jak aktywować receptor GHB w naturalny sposób?
Z naturalnych źródeł to wydaje mi się, że GHB występuje w czerwonych winogronach. Wydaje mi się, że zwłaszcza w skórce owego grona. Ale nie wiem ile tam tego jest i ile byś musiał zjeść winogron żeby poczuć działanie.
Swoją drogą wydaje mi się, że nasze, polskie, małe i zimne winogrona mają całkiem sporo tego GHB w stosunku do wagi. Sporo, to znaczy, więcej mg GHB na 1kg winogron niż ma to miejsce przy importowanych winogronach z południa. W moim odbiorze wytrawne czerwone wina dają trochę inny profil działania (inny niż same %) co mogłoby wskazywać, że to GHB tam zawarte działa jakoś faktycznie. Ale wydaje mi się że to palcem po wodzie pisane wszystko, a GHB występuje w tak śladowych ilościach, że to śmiechu warte.
Tak więc, z naturalnych sposobów to siłownia i tłuszcze w diecie
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
16 listopada 2025command607 pisze: Hej, witam wszystkich!
Czy wie ktoś/ma pomysł jak aktywować receptor GHB w naturalny sposób?
Jeśli poziom GHB rośnie patologicznie, jak w rzadkich defektach enzymatycznych, efektem nie jest „lepszy sen i większa wrażliwość”, tylko problemy neurologiczne. To pokazuje, że organizm nie traktuje tej ścieżki jako czegoś do swobodnego podkręcania.
Dlatego nie ma bezpiecznej, naturalnej metody, która realnie zwiększy GHB w sposób odczuwalny. Można poprawić sen, regulować GABA, zadbać o mitochondria, zmniejszyć stres. To zmienia tło metaboliczne. Ale nie powoduje, że nagle receptor GHB zaczyna pracować na „wyższym biegu”.
Jeśli poziom GHB rośnie znacząco, to w fizjologii jest to sygnał ostrzegawczy, nie optymalizacyjny.
Szukuje nam się z dziewczyną pierwszy raz po GBL :)
Pytanie brzmi, czy 1ml na 70kg wagi jest ok? :) (kobieta)
Po jakim czasie "dolewka"?
Największy strach, to depresja oddechowa - jak z nią walczyć gdy wystąpi? Jest jakiś magiczny sposób?
Słyszałem też, że pierwszy raz po GBL wcale nie musi być lepszy od upojenia alkoholem - prawda to?
Przede wszystkim — przy GBL nie ma czegoś takiego jak „bezpieczna dawka dla każdego”, bo różnice między ludźmi są ogromne, a stężenie bywa różne zależnie od źródła. To właśnie dlatego ten środek potrafi być zdradliwy. 0,5 ml różnicy może zrobić przeskok od „przyjemnie” do „odleciałem i rzygam przez sen”.
Na pierwszy raz imo lepiej za mało niż za dużo. Szczególnie u dziewczyny. No i absolutnie:
- żadnego alkoholu,
- żadnych benzo/opiatów/gabapentyn/pregabaliny,
- ostrożnie ze stimami, bo maskują sedację.
Największy błąd ludzi przy GBL to „nic nie czuję, doleję”. A potem po 15 minutach nagle wyłączenie systemu. Dolewki robi się dopiero wtedy, kiedy masz pełny obraz działania pierwszej dawki, a nie „na wyczucie po chwili”.
Co do depresji oddechowej — nie ma magicznego domowego antidotum. Jeśli ktoś:
- nie reaguje normalnie,
- ciężko go dobudzić,
- oddycha bardzo wolno / nieregularnie,
- sinieje,
to nie „daj mu się przespać”, tylko sytuacja medyczna. Pozycja boczna ustalona i telefon po pomoc, zamiast czekania aż „zejdzie”.
A jeśli chodzi o działanie — dla części ludzi pierwsze doświadczenie faktycznie jest bardziej jak „dziwny alkohol premium” niż jakiś kosmiczny haj. Euforia, rozluźnienie, gadatliwość, zwiększona bliskość. Inni z kolei od razu mówią „wow”. Bardzo zależy od oczekiwań, settingu i organizmu.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe