Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
16 lipca 2025dirtybitch pisze: Czy ktoś może ocenić działanie wynalazku o nazwie "multigel remover" (duckduckgo it) w porównaniu do standardowego oczyszczacza felg?
Notabene mam od nich długopis i puste butle.
16 listopada 2025command607 pisze: Hej, witam wszystkich!
Czy wie ktoś/ma pomysł jak aktywować receptor GHB w naturalny sposób?
Z naturalnych źródeł to wydaje mi się, że GHB występuje w czerwonych winogronach. Wydaje mi się, że zwłaszcza w skórce owego grona. Ale nie wiem ile tam tego jest i ile byś musiał zjeść winogron żeby poczuć działanie.
Swoją drogą wydaje mi się, że nasze, polskie, małe i zimne winogrona mają całkiem sporo tego GHB w stosunku do wagi. Sporo, to znaczy, więcej mg GHB na 1kg winogron niż ma to miejsce przy importowanych winogronach z południa. W moim odbiorze wytrawne czerwone wina dają trochę inny profil działania (inny niż same %) co mogłoby wskazywać, że to GHB tam zawarte działa jakoś faktycznie. Ale wydaje mi się że to palcem po wodzie pisane wszystko, a GHB występuje w tak śladowych ilościach, że to śmiechu warte.
Tak więc, z naturalnych sposobów to siłownia i tłuszcze w diecie
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
16 listopada 2025command607 pisze: Hej, witam wszystkich!
Czy wie ktoś/ma pomysł jak aktywować receptor GHB w naturalny sposób?
Jeśli poziom GHB rośnie patologicznie, jak w rzadkich defektach enzymatycznych, efektem nie jest „lepszy sen i większa wrażliwość”, tylko problemy neurologiczne. To pokazuje, że organizm nie traktuje tej ścieżki jako czegoś do swobodnego podkręcania.
Dlatego nie ma bezpiecznej, naturalnej metody, która realnie zwiększy GHB w sposób odczuwalny. Można poprawić sen, regulować GABA, zadbać o mitochondria, zmniejszyć stres. To zmienia tło metaboliczne. Ale nie powoduje, że nagle receptor GHB zaczyna pracować na „wyższym biegu”.
Jeśli poziom GHB rośnie znacząco, to w fizjologii jest to sygnał ostrzegawczy, nie optymalizacyjny.
Szukuje nam się z dziewczyną pierwszy raz po GBL :)
Pytanie brzmi, czy 1ml na 70kg wagi jest ok? :) (kobieta)
Po jakim czasie "dolewka"?
Największy strach, to depresja oddechowa - jak z nią walczyć gdy wystąpi? Jest jakiś magiczny sposób?
Słyszałem też, że pierwszy raz po GBL wcale nie musi być lepszy od upojenia alkoholem - prawda to?
Przede wszystkim — przy GBL nie ma czegoś takiego jak „bezpieczna dawka dla każdego”, bo różnice między ludźmi są ogromne, a stężenie bywa różne zależnie od źródła. To właśnie dlatego ten środek potrafi być zdradliwy. 0,5 ml różnicy może zrobić przeskok od „przyjemnie” do „odleciałem i rzygam przez sen”.
Na pierwszy raz imo lepiej za mało niż za dużo. Szczególnie u dziewczyny. No i absolutnie:
- żadnego alkoholu,
- żadnych benzo/opiatów/gabapentyn/pregabaliny,
- ostrożnie ze stimami, bo maskują sedację.
Największy błąd ludzi przy GBL to „nic nie czuję, doleję”. A potem po 15 minutach nagle wyłączenie systemu. Dolewki robi się dopiero wtedy, kiedy masz pełny obraz działania pierwszej dawki, a nie „na wyczucie po chwili”.
Co do depresji oddechowej — nie ma magicznego domowego antidotum. Jeśli ktoś:
- nie reaguje normalnie,
- ciężko go dobudzić,
- oddycha bardzo wolno / nieregularnie,
- sinieje,
to nie „daj mu się przespać”, tylko sytuacja medyczna. Pozycja boczna ustalona i telefon po pomoc, zamiast czekania aż „zejdzie”.
A jeśli chodzi o działanie — dla części ludzi pierwsze doświadczenie faktycznie jest bardziej jak „dziwny alkohol premium” niż jakiś kosmiczny haj. Euforia, rozluźnienie, gadatliwość, zwiększona bliskość. Inni z kolei od razu mówią „wow”. Bardzo zależy od oczekiwań, settingu i organizmu.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.