Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
08 czerwca 2026london5 pisze: Widocznie nie masz lękow.
Malinko.
Malinko.
Stosowałam to teraz w oczekiwaniu na reckę na alprę, bo zaczął się u mnie silny syndrom odstawienny, więc brałam co miałam, byleby tylko jakoś załagodzić ten stan, i właśnie każda próba wzięcia pregi kończyła się zasypianiem.
PS. Wrzucam link do pregabalinowej knajpy: viewtopic.php?t=70235
Objawy odstawienne (łagodne ale także te fizyczne tzn kości) wracają już po każdej ilosci. Leków na szczęście już nie dostaję ale stan wysokiego alertu/zagrożenia był w głowie 2 dni
Natomiast ja mam pytanie, czy trzęsą wam się dłonie będąc na większych dawkach pregi powiedzmy 600-900mg?
Z tego co czytałem i co lekarz mi kiedyś wspominał, drżenia mięśni i różne dziwne ruchy nie są jakimś niespotykanym skutkiem ubocznym pregabaliny. U mnie ustępowało po zejściu z dawki albo po całkowitym odstawieniu.
Bardziej zastanawia mnie coś innego – czy ktoś po dłuższym czasie brania zauważył pogorszenie pamięci i koncentracji? Mam wrażenie, że przy regularnym stosowaniu funkcjonuję normalnie, ale dopiero po kilku dniach bez pregi widzę, jak bardzo byłem zamulony poznawczo.
Dzięki za odpowiedź odnośnie tych trzęsących dłoni, mam z tym spory problem tzn u mnie nie ma problemu z klikaniem na tele, obsługą pada od konsoli czy ogólnie czynnosciami które muszę wykonać jak krojenie chleba, warzyw itd ale w pracy kiedy przyszło posłodzić kawę to patrzyło się na mnie 8 osób jak rozsypuje cukier słodząc kawę, czy kiedy wystawie dłoń będąc sam i staram się ją po prostu utrzymać nie ruchomo mam nadzieję że wiadomo o co chodzi bo nie wiem jak to opisać to po prostu wygląda to jak lekki parkinsonizm, palce same mnie się po prostu trzęsą i drżą wykonują mimowolne ruchy. Trochę mnie to niepokoi.
Nie wiem od czego to zależy.
Ja też mam problemy z koncentracją. Często się zapominam i czuje mgłę mózgową. Nie wiem jak mam sobie pomóc. Chciałbym poznać psychiatrę który nie boi się leczyć i dałby mi jakies mocne prochy żebym się w końcu obudził. Myślałem już nawet o stosowaniu amfetaminy w aptecznych dawkach, ale narazie się z tym wstrzymuję.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.