Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
08 czerwca 2026london5 pisze: Widocznie nie masz lękow.
Malinko.
Malinko.
Stosowałam to teraz w oczekiwaniu na reckę na alprę, bo zaczął się u mnie silny syndrom odstawienny, więc brałam co miałam, byleby tylko jakoś załagodzić ten stan, i właśnie każda próba wzięcia pregi kończyła się zasypianiem.
PS. Wrzucam link do pregabalinowej knajpy: viewtopic.php?t=70235
Objawy odstawienne (łagodne ale także te fizyczne tzn kości) wracają już po każdej ilosci. Leków na szczęście już nie dostaję ale stan wysokiego alertu/zagrożenia był w głowie 2 dni
Natomiast ja mam pytanie, czy trzęsą wam się dłonie będąc na większych dawkach pregi powiedzmy 600-900mg?
Z tego co czytałem i co lekarz mi kiedyś wspominał, drżenia mięśni i różne dziwne ruchy nie są jakimś niespotykanym skutkiem ubocznym pregabaliny. U mnie ustępowało po zejściu z dawki albo po całkowitym odstawieniu.
Bardziej zastanawia mnie coś innego – czy ktoś po dłuższym czasie brania zauważył pogorszenie pamięci i koncentracji? Mam wrażenie, że przy regularnym stosowaniu funkcjonuję normalnie, ale dopiero po kilku dniach bez pregi widzę, jak bardzo byłem zamulony poznawczo.
Dzięki za odpowiedź odnośnie tych trzęsących dłoni, mam z tym spory problem tzn u mnie nie ma problemu z klikaniem na tele, obsługą pada od konsoli czy ogólnie czynnosciami które muszę wykonać jak krojenie chleba, warzyw itd ale w pracy kiedy przyszło posłodzić kawę to patrzyło się na mnie 8 osób jak rozsypuje cukier słodząc kawę, czy kiedy wystawie dłoń będąc sam i staram się ją po prostu utrzymać nie ruchomo mam nadzieję że wiadomo o co chodzi bo nie wiem jak to opisać to po prostu wygląda to jak lekki parkinsonizm, palce same mnie się po prostu trzęsą i drżą wykonują mimowolne ruchy. Trochę mnie to niepokoi.
Nie wiem od czego to zależy.
Ja też mam problemy z koncentracją. Często się zapominam i czuje mgłę mózgową. Nie wiem jak mam sobie pomóc. Chciałbym poznać psychiatrę który nie boi się leczyć i dałby mi jakies mocne prochy żebym się w końcu obudził. Myślałem już nawet o stosowaniu amfetaminy w aptecznych dawkach, ale narazie się z tym wstrzymuję.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.