Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5258 / 943 / 0
Różnie to działa na ludzi, kiedyś jak brałem stała dawkę dobowa 2x300mg to wypilem max 5-6 piw i musiałem iść spać taka bomba. A jak zaczynałem, miałem jeszcze dziewicze receptory nie przetyrane benzo to 150mg pierwsze dawki w życiu pregabaliny działały uspokajająco w podobny sposób mocno do benzodiazepin, aktualnie takich dawek 150mg-300mg nie odczuwam, natomiast od 600mg wzwyż u mnie pojawia się aktywizacja a nie sedacja, kasuje lęki. W mixie z alko, kofeina czy stimami to już w ogóle godmode. Nie biorę już 3 tygodnie ponad, mam jednak recke na 3 paki co 2 miesiące więc zamierzam magazynować.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 905 / 159 / 0
08 czerwca 2026london5 pisze:
Widocznie nie masz lękow.
Malinko.
Jakbym nie miała to bym nie leciała na alprze.
Malinko.

Stosowałam to teraz w oczekiwaniu na reckę na alprę, bo zaczął się u mnie silny syndrom odstawienny, więc brałam co miałam, byleby tylko jakoś załagodzić ten stan, i właśnie każda próba wzięcia pregi kończyła się zasypianiem.
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 66 / 16 / 0
Apeluje bo musialam powyrzucać niektóre posty; wątki ogólne służą do zadawania pytań odnosnie substancji (jeżeli nie ma wątku stricte omawiającego konkretny problem) oraz udzielania rad. Wątek ogólny nie służy wymianie doświadczeń nt. tego jak i czym sie porobiliście i jak wyglądała faza. Od tego są wątki typu knajpa ;*

PS. Wrzucam link do pregabalinowej knajpy: viewtopic.php?t=70235
:nos: dzieki [h] za moje M <3 :nos:
  • 2084 / 346 / 0
1,5 mies bez pregabaliny potem ogarnięta 1 paczka 150ek. Zjedzone 2/3 opakowania w kilka dni 450-600 raz 750mg.

Objawy odstawienne (łagodne ale także te fizyczne tzn kości) wracają już po każdej ilosci. Leków na szczęście już nie dostaję ale stan wysokiego alertu/zagrożenia był w głowie 2 dni
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.