Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Do dziś jeszcze mam tak trochę po ponad 10 dniach jeszcze ale to już namiastka tego co było - dobry humor i bez lęków dziwnych, ale jednak wstać się nie chce nadal.
Adhedonia i depresja dawały mocno w kość. Ponad tydzień w takim stanie to bardzo długo, dopiero od wczoraj prawie 100% puściło. Protip: zioło całkiem dobrze pomagało ale musiałem o wiele więcej/częściej niż zwykle (z 0.2/doba na ponad 0.5/doba)
Ogólnie jest o wieele lepiej niż wtedy będąc na pregabalinie. Paradoksalnie lęki poznikały całkowicie a koncentracja wróciła do stanu wyjściowego (miałem mocno zaburzoną ewidedntnie od pregi i martwiło mnie to). Ale 2 tygodnie czułem się fatalnie wraz z objawami fizycznymi i minuta trwała jak godzina :/
Mam dużo clona. Czy odstawiał ktoś za pomocą benzo?
Z góry dziękuję za umoralnianie i gadki sami wiecie jakie. Nie mam 15 lat.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.