Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2082 / 345 / 0
To uczucie, że nie możesz wyleźć z wyra - to pierwsze co odczuwałem po przebudzeniu, czasami leżałem/spałem jeszcze po kilka h

Do dziś jeszcze mam tak trochę po ponad 10 dniach jeszcze ale to już namiastka tego co było - dobry humor i bez lęków dziwnych, ale jednak wstać się nie chce nadal.

Adhedonia i depresja dawały mocno w kość. Ponad tydzień w takim stanie to bardzo długo, dopiero od wczoraj prawie 100% puściło. Protip: zioło całkiem dobrze pomagało ale musiałem o wiele więcej/częściej niż zwykle (z 0.2/doba na ponad 0.5/doba)
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2082 / 345 / 0
W 3 tygodniu od całkowitego odstawienia wszystko wróciło do normy. Zdarza się tylko, że się rano budzę spocony ale może mam za ciepłą kołdrę na środek maja raczej.
Ogólnie jest o wieele lepiej niż wtedy będąc na pregabalinie. Paradoksalnie lęki poznikały całkowicie a koncentracja wróciła do stanu wyjściowego (miałem mocno zaburzoną ewidedntnie od pregi i martwiło mnie to). Ale 2 tygodnie czułem się fatalnie wraz z objawami fizycznymi i minuta trwała jak godzina :/
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 9 / 1 / 0
To jest prawda, że nie u każdego występuje syndrom odstawienny?
  • 9 / 1 / 0
Ja przy odstawieniu mam pogłębioną anhedonię, brak sił i chęci do czegokolwiek. Co wynika przede wszystkim z psychiki. Ale nie doświadczyłem nigdy problemów fizycznych. A często ludzie wspominali tu na forum, przede wszystkim o rozwolnieniu czy uczuciu czegoś zbliżonego do grypy.
  • 903 / 495 / 0
Ze względu na konieczność opuszczenia kraju muszę odstawić 1200 mg pregabaliny. Dawki od 600 do 1200 mg brane przez 2.5 roku z cpunskimi wyskokami, z ogromnymi ilościami.
Mam dużo clona. Czy odstawiał ktoś za pomocą benzo?
Z góry dziękuję za umoralnianie i gadki sami wiecie jakie. Nie mam 15 lat.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 1 / / 0
Hejka, chciałam się zapytać czy u Was też tak szybko tolerka wzrosła? Brałam 2tabl(300mg) aż tu nagle 4szt , teraz już ostatnio doszłam do 8 tabl. i byłam sobie jakieś 2 tyg tak. Pewnego dnia biorę swoje 8 ale czuję że to za mało!, dobieram 1,2,3 no i w końcu...4. ulgaaa! Od tamtego czasu jest to moja stała dawka 12szt (300mg) raz dziennie na wieczór. Jestem już koło 3 tygodni ale boje się za zaraz znowu to wzrośnie, ja już nie mam skąd tego brać!!!.
Ogólnie to na codzień pije lewometadon(b.duzo, wstyd pisać),prega pozwala mi zaoszczędzić na lewomet.bo w dni które ją biorę nie muszę brać tamtego. Sięgnęłam po prege żeby mocno zjechac z syropu,za pierwszym razem mi się udało ograniczyć i wtedy przestałam brać prege już , ale po dwóch tygodniach jakoś znowu zaczęłam pić więcej syropu i znowu sobie doraźnie brałam prege. Nie podobała mi się szczerze mówiąc na początku, zaczęła dopiero jak ustały problemy z błędnikiem czyli organizm się przyzwyczaił. Miałam taki fajny stan który mi pasował bo lubię wszystko po czym sprzątam ale zbyt zajechana byłam żeby funkcjonować wśród ludzi. Od ponad tygodnia koniec tego całego "sprzątanka", psychicznie jest ok i tyle .
Pomóżcie coś ,doradźcie. Ja chcę tylko dobrze się czuć i mieć tego lekkiego kopa,długo szukałam czegoś co stanem zbliży mnie do lewometadonu a jak już dorwałam to takie problemy.
  • 5241 / 941 / 0
@Motigzaq to normalne w przypadku pregabaliny tolerancja bardzo szybko rośnie i na pocieszenie również bardzo szybko spada. Nie przeskoczysz tego żeby brać codziennie bez zwiększania dawek. Najlepiej brać co kilka dni i tyle.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.