Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2069 / 342 / 0
To uczucie, że nie możesz wyleźć z wyra - to pierwsze co odczuwałem po przebudzeniu, czasami leżałem/spałem jeszcze po kilka h

Do dziś jeszcze mam tak trochę po ponad 10 dniach jeszcze ale to już namiastka tego co było - dobry humor i bez lęków dziwnych, ale jednak wstać się nie chce nadal.

Adhedonia i depresja dawały mocno w kość. Ponad tydzień w takim stanie to bardzo długo, dopiero od wczoraj prawie 100% puściło. Protip: zioło całkiem dobrze pomagało ale musiałem o wiele więcej/częściej niż zwykle (z 0.2/doba na ponad 0.5/doba)
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.