...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 31 / 2 / 0
To też kwestia bardzo osobnicza - dla jednych zasady monarowskie i praca będą pomocne, dla innych udręką i wolą ośrodki szpitalne np. w Krakowie na Babińskiego czy Lublinie, gdzie odtruwają typowo od opio. Mi gliwice, gdzie zasady monarowskie są nie pomogły wcale, wręcz przeciwnie, a w Krakowie przedłużyłam pobyt bo wiedziałam, że kadra lekarzy i terapeutów jest wykwalifikowana i na najwyższym poziomie, Jednym pomaga zajęcie głowy pracą, innym terapią, moim zdaniem terapia układa system wartości i priorytetów w głowie, bo można przeanalizować swoje życie wstecz i wyciągnąć odpowiednie wnioski na przyszłość.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.